نوبت تلفنی

09367777557

دلایل عفونت دست بعد از جراحی

عفونت دست بعد از جراحی

در اغلب موارد جراحی ها با عوارض خود همراه هستند. نمی توان انتظار داشت که پس از عمل همه چیز بهبود پیدا می کند. البته که در بلند مدت درد دست کمتر می شود و مشکل شما به کلی رفع می شود. عفونت دست بعد از جراحی جزو موارد شناخته شده در زمان نقاهت عمل دست است. برای درمان عفونت حتما به فوق تخصص جراحی دست مراجعه کنید.

بروز عفونت دست پس از جراحی تونل کارپال

عوامل متعددی وجود دارد که یک فرد را به عمل جراحی مجبور می کند. به عبارتی هر فردی دلایل مختص به خودش را برای جراحی کردن دستش دارد. یکی از موارد شایع برای جراحی عمل دست باز کردن تونل مچ دست است.

تونل کارپال زمانی دچار عارضه تنگی می شود که از جانب کانال جلوی مچ دست به عصب میانی فشار وارد شود. افراد مبتلا به این مشکل احساس خواب رفتگی و گزگز شدگی انگشتان را دارند. در این مورد غالبا تمامی انگشتان درگیر می شوند. پس از تشخیص این بیماری که از طریق تست نوار عصب و عضله صورت می گیرد، پزشک سعی می کند از طریق دارو های ضد التهاب مشکل را برطرف کند. اما اگر مشکل بیش از حد جدی شود؛ پزشک مجبور به عمل دست می شود. البته موارد دیگری از این قبیل شما را مجبور به جراحی دست می کنند.

تونل کارپال دست
بروز عفونت دست پس از جراحی تونل کارپال

عفونت پس از جراحی دست

عمل جراحی یک عمل تهاجمی تلفیقی به حساب می آید که عوارض ویژه خودش را دارد. وابسته به نوع عمل جراحی شکافی به اندازه چند اینچ در دست ایجاد می شود. دقت کنید که اگر این شکاف خیلی کوچک هم باشد احتمال بروز عفونت وجود دارد. احتمال عفونت دست بعد از جراحی  برای زخم هایی که در آن ها از پلاتین استفاده می شود بسیار بیشتر از سایر جراحی ها است.

بروز عفونت دست پس از جراحی را خیلی جدی بگیرد. چرا که میکروب های بیماری زا به سرعت بافت های سالم بدن را آلوده و نابود می کنند. میکروب ها به راحتی می توانند از طریق جریان خون در تمامی بدن منتشر شوند. اگر به موقع به عفونت ایجاد شده رسیدگی نشود اثرات جبران ناپذیری به شخص وارد می شود. حتی ممکن است پزشک را مجبور به قطع عضو کند. بنابراین به محض بروز عفونت دست خیلی سریع به پزشک متخصصان مراجعه کنید.

علائم عفونت دست

  • دردناک بودن محل جراحی
  • قرمزی و التهاب در محل اطراف زخم
علائم عفونت دست
علائم بروز عفونت دست بعد از جراحی
  • احساس بوی بد در محل جراحی
  • خروج ترشحات چرکی
  • تب و لرز
  • احساس ضعف در هنگام راه رفتن و لنگ زدن

دلایل بروز عفونت دست

بروز عفونت یکی از عوارض معمول جراحی دست بشمار می رود. جای هیچ نگرانی وجود ندارد؛ تنها توجه داشته باشی که بعد از بروز عفونت دست حتما برای درمان سریع آن اقدام کنید. در این مقاله دلایل بروز عفونت دست را برای شما آورده ایم تا با شناخت این موارد از احتمال بروز عفونت پیشگیری کنید.

  • ورود  میکروب هایی که به طور طبیعی در پوست دست زندگی می کنند به زخم دست
  • ر ورود میکروب های درون اتاق عمل
  • ابزار جراحی آلوده
  • ورود افراد متعدد به اتاق عمل و انتقال میکروب
  • دست های آلوده جراح یا پرستاران

اغلب عفونت دست در اثر ورود میکروارگانیسم های بیماری زا به وجود می آیند. برای در امان ماندن از عفونت جراحی دستتان را پیش یک دکتر معتبر و یک بیمارستان استرلیزه استاندارد انجام دهید. تیم کارکشته دکتر تقوی فوق تخصص جراحی دست برای خدمات رسانی به شما عزیزان آماده است.

پیشگیری از بروز عفونت

  • پزشک پیش از شروع جراحی از نبود هیچ کانونی از عفونت در بدن فرد باید مطلع می شود. در صورتی که پزشک از وجود میکروب در بدن بیمار مطلع شود عمل جراحی را تا ریشه کن کردن این مشکل متوقف می کند.
  • پیش از عمل از بیمار خواسته می شود که خود را با یک صابون آنتی باکتریال شست و شو دهد. به علاوه اینکه کادر تخصصی جراحی تمام وسایلی را که مورد جراحی قرار می گیرد با یک محلول ضد عفونی کنند شست و شو می دهند.
  • کادر درمان باید تمامی وسایل جراحی را با بخار و حرارت بالا ضدعفونی و میکروب کشی می کنند. اطراف محل جراحی پرده های پارچه ای استریل و ضدعفونی شده گذاشته می شود تا چیز دیگری با این محل تماس نیابد.
  • وجود پانسمان روی زخم یک منبع مهم برای جلوگیری از ورود زخم بشمار می رود. تا زمانی که مواد آبکی از محل جراحی خارج می شوند، احتمال ورود میکروب و عفونت به زخم دست وجود دارد. پانسمان دست نباید خیس شود. همچنین نباید اجازه دهید که ترشحات زخم به پانسمان برسد.
پانسمان روی زخم
پانسمان عفونت دست بعد از جراحی
  • تا زمانی که پزشک تجویز نکرده نباید هیچ آبی به جای زخم برسد. سعی کنید که اصلا روی زخم را نخارانید. پس از جراحی بطور خودسرانه هیچ دارویی را روی زخم دست استعمال نکنید.

درمان عفونت دست

در اغلب موارد درمان عفونت دست با مصرف آنتی بیوتیک و گرم نگه داشتن محل جراحی رفع می شود. ما اگر شدت عفونت بیشتر از حد زیاد باشد؛ پزشک جراحی تهاجمی را تجویز می کند. برای این منظور زخم را دو مرتبه باز می کنند. در وهله اول پزشک تست می کند کدام دسته از آنتی بیوتیک ها برای زخم مناسب تر است. و  در وهله دوم عفونت دست را تخلیه می کند. در آخر دوباره زخم را با باند های آغشته به سالین شست و شو می دهند.

سخن پایانی

در آخر باید بگویم که بروز عفونت دست پس از جراحی از عوارض شایع بشمار می رود و همچنین عفونت دست در اغلب موارد جدی نیست و به راحتی درمان می شود. با این حال بهترین راه پیشگیری انتخاب یک کادر درمانی مجرب برای جراحی است. کادر کارکشته دکتر تقوی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.

پاسخگویی به سوالات متداول درباره ی عفونت دست پس از جراحی

۱ مهم ترین عامل بروز عفونت دست چیست؟
شاید بتوان گفت که ابزار ها اتاق عمل آلوده و یا وجود باکتری بر روی محل زخم و یا دخل پوست بدن اصلی ترین عامل بروز عفونت بشمار می رود.
۲ احتمال بروز عفونت جراحی برای چه گروهی بیشتر است؟
اگر دچار بیماری دیابت، مشکلات سیستم ایمنی، اضافه وزن و… هستید احتمال عفونت بیشتر می شود. برای افراد سیگاری احتمال بروز عفونت بیشتر است.
۳بهترین راه درمان عفونت دست چیست؟
معمولا برای درمان عفونت پزشک تشخیص مصرف آنتی بیوتیک را می دهد. اما اینکه از کدام نوع از آنتی بیوتیک ها استفاده کنید را باید دکتر تجویز کند. حتما حتما پیش از مصرف هرگونه دارویی با پزشک خود مشورت کنید.
۴ عفونت دست برای چه گروهی از سنین خطرناک تر است؟
عفونت دست در بچه های زیر ۳ سال باید با دقت و توجه بیشتری همراه باشد. عفونت در بچه ها می تواند به راحتی در استخوان ها منتشر شود. انتشار عفونت در استخوان موجب تغییر شکل استخوان و مفاصل و همچنین کاهش رشد استخوان می شود.
4/5 - (1 امتیاز)

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
2
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx