نوبت تلفنی

09367777557

بررسی بیماری دوپویترن دست

بیماری دوپویترن یا کنتراکچر دوپویترن

بیماری دوپویترن دست یا کنتراکچر دوپویترن یک عارضه دل خراش برای دست می باشد. دلیل بروز این بیماری سخت و زبر شدن بافت های زیر پوست در دست می باشد. این بیماری در ابتدا برای تعداد کمی از انگشتان به وجود می آید. این بیماری به صورت یک برآمدگی کم و سفتی در انگشتان ظاهر می شود. اما پس از رشد کردن این بیماری یعنی دوپویترن این این برآمدگی در مانند یک زنجیر که بسیار محکم می شود. با گذشت زمان، انگشتان دست خم می شوند. در این صورت امکان صاف کردن انگشتان بسیار سخت می شود. حتی در بعضی اوقات کلا نمی توان انگشتان را تکان دهد. 

دوپوئیترن
بیماری دوپویترن

این بیماری درد ندارد. اما ممکن است پس از شدت یافتن بیماری درد آن شروع شود. در ادامه ما به دلایل و درمان بیماری کنتراکچر دوپویترن پرداخته ایم.

 دلایل کنتراکچر دوپویترن

بروز بیماری دوپویترن می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بعضی از این دلایل عبارت اند از:

  • داشتن دیابت
  • تشنج کردن و استفاده از دارو پیشگیری از تشنج
  • استفاده بیشتر از حد نوشیدنی های الکلی
  • بالا رفتن سن به خصوص در آقایان

کنتراکچر دوپویترن در ایران زیاد شایع نیست. اما در کشورهای اروپایی و آمریکایی زیاد دیده می شود. هنوز دلیل این مورد یافت نشده است. اما احتمال می رود که به علت آنکه در کشورهای اروپایی و آمریکایی مصرف الکل و نوشیدنی های الکلی بیشتر است، این بیماری در آنجا یافت می شود.

کنتراکچر
کنتراکچر دوپویترن

نشانه های بیماری 

این بیماری همانطور که گفته شد درد ندارد. پس فهمیدن آن مقداری سخت است. اما برخی نشانه ها وجود دارد که می توان پی برد که به بیماری دوپویترن مبتلا شده اید. مانند به وجود آمدن گره های محکم در سطح دست. سپس این گره ها به انگشتان سرایت می کند و به ترتیب کل دست را فرا می گیرد. پس از تکمیل شدن این عارضه، دست بی استفاده می شود. اما باز همانطور که گفته شد این بیماری برای فرد مبتلا درد به وجود نمی آورد. مشکلی که این بیماری برای افراد می سازد، شکل بدی است که دست می گیرد و نمی توان دیگر با آن دست کار کرد. 

درمان بیماری با روش های خانگی

بیماری دوپویترن را زیاد نمی شود با روش های خانگی درمان کرد. اما اگر این بیماری زیاد شدت نیافته باشد ، ممکن است با همین روش ها درمان شود. برای درمان این عارضه زمانی که زیاد پیشرفت نکرده باشد، می توان با دو روش از شدت یافتن آن پیشگیری و درمان کرد. یکی از این روش ها، انجام تمرین های کششی می باشد. تمرین های کششی دست بسیار راحت می باشد و زمان گیر هم نیست. با انجام دادن ۲۰ دقیقه تمرین های کششی کف دست و انگشتان می توانید از شدت یافتن این بیماری پیشگیری کنید.

روش دیگر برای جلوگیری از شدت یافتن و درمان بیماری دوپویترن تزریق و مصرف داروهای ضد التهاب می باشد. تزریق و مصرف این داروها می تواند به درمان کمک زیادی کند. اما حتما این داروها را با با تجویز پزشک مصرف و تزریق کنید. زیرا در صورت مصرف اشتباه می تواند علاوه بر درمان نکردن، مشکلات دیگری هم به وجود بیاورد.

درمان بیماری دوپویترن با عمل جراحی

همانطور که گفته شد درمان این بیماری با روش های خانگی زیاد امکان پذیر نیست. در صورت به وجود آمدن این بیماری باید با انجام عمل جراحی این عارضه را درمان کنید. هنگامی که دست شما کاملا درگیر این بیماری شده باشد و دست از کار افتاده باشد، باید به یک فوق تخصص جراحی دست و شانه مراجعه کنید و دست خود را عمل کنید. دکتر روزبه تقوی با سابقه درخشان در زمینه جراحی دست می تواند به شما برای عمل جراحی و درمان بیماری دوپویترن کمک زیادی کند. شما می توانید برای گرفتن مشاوره و راهنمایی گرفتن از دکتر روزبه تقوی از قسمت تماس با جراح  سایت، ارتباط برقرار کنید.  

جراحی دوپوئیترن
عمل جراحی دوپویترن

جمع بندی

شما در طول شبانه روز، بسیاری از کارهای ریز و درشت را انجام می دهید. خیلی از این کارها را شما با دستان خود انجام می دهید. تصور کنید که دست شما از کار افتاده باشد. این گونه برای انجام بسیاری از کارهای خود به مشکل بر می خورید. بیماری دوپویترن یکی از این اختلالات می باشد که می تواند دست را ناتوان کند.

این بیماری زیاد در ایرانیان دیده نمی شود. اما در صورت بروز باید آن را با انجام عمل جراحی درمان کنید. دکتر روزبه تقوی، فوق تخصص جراحی دست و شانه با انجام عمل جراحی بر روی دست می تواند این مشکل را برای شما برطرف کند.

سوالات متداول

۱دلایل بیماری دوپویترن دست چیست؟
دیابت، تشنج، مصرف داروهای ضد تشنج، مصرف نوشیدنی های الکلی و بالا رفتن سن در آقایان باعث پدید آمدن این بیماری می شود.
۲بیماری کنتراکچر دوپویترن چگونه است؟
این بیماری بدون درد می باشد، ولی تمام دست را از کار می اندازد.
۳درمان دوپویترن به چه صورت است؟
برای درمان این بیماری باید به فوق تخصص جراحی دست و شانه مراجعه کنید و برای انجام عمل جراحی بر روی دست اقدام کنید.
Rate this post

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx