نوبت تلفنی

09367777557

برای درد دست به چه دکتری مراجعه کنیم؟

درد دست از جمله مشکلاتی است که می‌تواند باعث آزار و ناتوانی شما در انجام کارهای مختلف شود. برای این مشکل علت‌های مختلفی وجود دارد که تشخیص درست و همچنین درمان آن با پزشک ارتوپد است. اما بهتر است برای رسیدن‌ به بهترین نتیجه درمانی برای از بین‌ رفتن درد دست، به پزشک ارتوپد فوق تخصص دست و شانه مراجعه کنید. در صورتی که دچار درد در ناحیه دست‌های خود هستید، برای آشنایی با علت‌های احتمالی آن با این مطلب همراه باشید.

علل داشتن درد در دست

بیماری‌هایی که باعث بروز درد در نواحی مختلف دست راست و دست چپ می‌شود، بسیار زیاد است. به همین دلیل بهتر است ابتدا رایج‌ترین علت‌های درد دست را بررسی کرده و سپس برای تشخیص درست و درمان آن اقدام کنید:

آرتروز دست

 یکی از اصلی‌ترین علت‌های درد دست، وجود التهاب در یک یا چند مفصل است. این عارضه ممکن است هر قسمت از بدن را درگیر کند، اما در مچ دست‌ها بسیار شایع است. به‌طور معمول اکثر افراد استئوآرتریت را با افزایش سن تجربه می‌کنند که علائم آن بیشتر در ناحیه دست و پا مشاهده می‌شود. در این شرایط مفاصل دست‌ها بر اثر فرسودگی و سایش، تحلیل رفته و به تدریج با بروز درد شدید در ناحیه دست، باعث آزار و ناتوانی بیمار می‌شود. التهاب، درد و سفتی مفاصل که ناشی از بیماری آرتریت روماتوئید است، شایع‌ترین علت داشتن درد در دست محسوب می‌شود که باید برای درمان آن به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.

نوروپاتی محیطی

 زمانی که علت درد دست شما نورپاتی محیطی تشخیص داده شود، به این معنی است که اعصاب محیطی دستان شما، آسیب جدی دیده است. در این شرایط علائمی مانند درد، ضعف در قسمت‌های مختلف دست و بی‌حسی را تجربه خواهید کرد. محل، میزان و نوع درد نورپاتی به این بستگی دارد که عصب کدام قسمت از دستان شما آسیب دیده است. بنابراین ممکن است هر کدام از دست‌ها و همچنین قسمت‌های مختلف آن درگیر نورپاتی محیطی شود. برخی از بیماری‌ها در بروز یا تشدید این عارضه نقش دارند، ازجمله:

  • عفونت‌ها
  • دیابت
  • مشکلات متابولیک

برای درد دست راست به چه دکتری مراجعه کنیم

 لوپوس

لوپوس، یک بیماری خودایمنی محسوب می‌شود که با ابتلا به آن، سیستم ایمنی بدن دچار اشتباه شده و با سلول‌های سالم درگیر می‌شود. در اثر حمله سیستم ایمنی بدن به سلول‌های سالم، بافت‌هایی که از سلامت برخوردار هستند، از بین رفته و علائمی مانند درد و تورم را از خود بروز می‌دهند. شایع‌ترین قسمت‌های بدن که در نتیجه این بیماری دچار درد و ناراحتی می‌شوند، دست راست، دست چپ و مچ پاها هستند.

انگشت ماشه ­ای

یکی دیگر از شایع‌ترین علل داشتن درد در دست، انگشت ماشه‌ ای است. این بیماری نشان‌دهنده وضعیتی است که در آن بیمار نمی‌تواند انگشتان خود را صاف کند. در صورتی که هنگام خم کردن انگشت‌های خود این حس را دارید که انگشتانتان قفل شده و زمانی که سعی در صاف کردن آن دارید، صدایی(مانند شکستن قلنج) را می‌شنوید، به بیماری انگشت ماشه‌ای مبتلا شده‌اید. این مشکل با درد در ناحیه کف دست و انگشت‌ها همراه است که انجام کارهای معمول را با مشکل مواجه می‌کند. احتمال ابتلا به این بیماری در افرادی که یکی از این شرایط را تجربه می‌کنند، بیشتر است:

  • کسانی که به آرتریت روماتویید و دیابت مبتلا هستند.
  • خانم‌های میانسال
  • افرادی که با دست‌های خود کارهای تکراری انجام می‌دهند.

کیست

وجود کیست در درون مفاصل، یکی دیگر از علت‌های درد دست است که باید برای درمان آن اقدام کنید. کیست به کیسه‌هایی گفته می‌شود که مملو از مایع غیرطبیعی هستند و ممکن است در هر قسمت از بدن مانند رباط‌ها، ایجاد شوند. رایج‌ترین نشانه وجود کیست در مفاصل، احساس درد شدید در کف دست‌ها است. متداول‌ترین کیست دست، کیست مچ دست است که درمان‌های مختلفی برای آن وجود دارد.

دوپویترون

دوپویترون وضعیتی را توصیف می‌کند که در آن بافت زیر کف دست‌ها، ضخیم شده و به تدریج باعث سفت شدن انگشتان می‌شود. پیشرفت این بیماری باعث خم شدن همیشگی انگشتان دست شده و در اکثر موارد انگشت حلقه و انگشت کوچک را درگیر می‌کند. افرادی که سابقه تشنج دارند و همچنین بیماران دیابتی در معرض ابتلا به دوپیترون هستند که متاسفانه درد در ناحیه دست و انگشتان باعث آزار و ناتوانی آنها در انجام کارهای مختلف می‌شود.

 

سندرم تونل کارپ یا چسبندگی عصب

یکی دیگر از رایج‌ترین علل درد دست که بسیاری از افراد در معرض ابتلا به آن هستند، سندروم تونل کارپال نام دارد. این بیماری، عصبی که از طریق مچ به دست‌ها می‌رسد را تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد این علائم در فرد مبتلا می‌شود:

  • بی‌حسی
  • درد
  • خواب رفتگی انگشت شست، انگشت میانی، انگشت حلقه و انگشت اشاره
  • سوزن سوزن شدن دست

علاوه‌بر موارد ذکر شده، فرد مبتلا به سندروم تونل کارپ(چسبندگی عصب)، ممکن است در بازوهای خود نیز احساس درد داشته باشد. این افراد بی‌حسی و بی‌خوابی در دست‌ها را بیشتر در طول خواب شبانه حس می‌کنند، تا جایی که ممکن است باعث بیدار شدن و همچنین بی‌خوابی آنها شود. در موارد شدیدتر چسبندگی عصب، بیمار در طول روز نیز با این علائم درگیر خواهد بود.

چه زمانی برای درد دست به دکتر مراجعه کنیم؟

برای درد دست چپ به چه دکتری مراجعه کنیم

اکثر افراد این تصور را دارند که درد دست یک مشکل طبیعی و زودگذر است که به صورت خودبه‌خود و با گذشت زمان از بین می‌رود. این باور می‌تواند درست باشد، زیرا همان‌ طور که اشاره شد دست‌ها در معرض آسیب‌های مختلفی هستند که برخی از آنها خیلی جدی نبوده و به زودی رفع می‌شود. اما اگر درد دست شما با تمرینات ساده و مراقبت‌های خانگی برطرف نشد، حتما باید به پزشک ارتوپد فوق تخصص دست و شانه مراجعه کنید تا علت اصلی درد در ناحیه دست‌هایتان بررسی شود. تشخیص درست درد دست‌ها اهمیت زیادی دارد، زیرا نحوه درمان شما را تعیین می‌کند. بنابراین در صورت مشاهده هر کدام از این علائم در اسرع وقت توسط پزشک ارتوپد دست و شانه ویزیت شوید:

  • علائمی مانند درد، تورم و ناراحتی در قسمت‌های مختلف دست، چند روز ادامه داشته و در حال شدیدتر شدن است.
  • دست‌های شما ضعیف شده و در انجام کارهای معمول و روزانه ناتوان شده‌اید.
  • باز و بسته کردن دست‌ها دشوار و با درد همراه است.
1.5/5 - (2 امتیاز)

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx