نوبت تلفنی

09367777557

درمان نیمه دررفتگی مچ دست

در رفتگی و نیمه در رفتگی مفصل مچ دست


نیمه دررفتگی مچ دست در ابتدا می تواند جزیی و ساده باشد اما بعد از مدتی می تواند برای استخوان های دیگر و مجاور بسیار خطرناک و خطرساز باشد. دررفتگی ساده و جزیی با نام نیمه دررفتگی مچ دست معروف است. تشخیص این عارضه ساده نیست و نمی توانید با چشم این مشکل را تشخیص بدید. درمان نیمه دررفتگی مچ دست موضوعی است که بسیاری در مورد آن سوال دارند.

نیمه دررفتگی در افرادی که ورزش می کنند و به دست خود فشار می آورند بیشتر است. وقتی فرد دچار دررفتگی یا نیمه دررفتگی می شود برای مدتی ممکن است نتواند به روال عادی ادامه دهد. مفصل لولایی آرنج از سه استخوان بازو، زند بالایی و پایینی شکل گرفته.

 چند نوع نیمه دررفتگی مفصل مچ دست وجود دارد؟

نیمه دررفتگی دارای انواع مختلفی است که در این قسمت به بررسی آنها می پردازیم.

دررفتگی ساده مفصل مچ دست

ماهیت اصلی این مدل دررفتگی پیچیده نیست. این مدل دررفتگی می تواند بصورت خود به خود و بستن خوب شود. در صورت آگاهی در مورد این مدل نیمه دررفتگی بهتر است که آنرا به دکتر در میان بگذارید تا در صورت لزوم دستورالعمل هایی را برای شما تجویز کند تا زودتر به شرایط عادی برگردید. درمان نیمه دررفتگی مچ دست کار پیچیده ای نمی باشد و به زمان نیاز است.

دررفتگی پیچیده مفصل مچ دست

درمان نیمه دررفتگی مچ دست کمی پیچیده تر از وضعیت ساده است. در این مدل آسیب دیدگی احتمال صدمه دیدن بسیاری از اجزا و قسمت های دست وجود دارد. در این صورت آسیب دیدگی امکان صدمه دیدن رباط و تاندون دست وجود دارد. اکثر آسیب دیدگی های پیچیده مفصل مچ به دلیل شکستگی استخوان های زند زیرین و ضربات پی در پی بوجود می آید.

در رفتگی مچ
مچ دست در رفته

علل اصلی این مشکل چیست؟

این مشکل به علت های گوناگون زیاد می تواند رخ دهد. با توجه به دلیل دررفتگی درمان نیمه دررفتگی مچ دست نیز می تواند متفاوت باشد.

  • دررفتگی در صورت سقوط با دستان باز فرد
  • ضربه دیدن و سقوط فرد و وارد شدن ضربه به صورت مستقیم به دست. در این مدل سقوط کف دست فرد می تواند رو به پایین باشد و یا رو به بالا.
  • انجام حرکات تکراری و ورزش هایی مانند گلف یا ژیمناستیک
  • آسیب هایی مثل پیچ خوردن به بیرون یا داخل مچ نیز می تواند باعث در رفتن مفصل مچ شود. با توجه به پی خوردن درمان نیمه دررفتگی مچ دست می تواند متفاوت باشد.
  • مچ نیمه در رفته
    مچ درد زن

مفصل نیمه در رفته دست چه علائمی دارد؟

این مدل در رفتگی علامت های گوناگونی دارد که بسته به آن درمان نیمه دررفتگی مچ دست گوناگونی خواهد داشت. مهمترین نشانه و علامت های نیمه دررفتگی مچ دست عبارتند از:

  1. درد گرفتن مچ دست بعد از آسیب
  2. تورم و التهاب
  3. بی حسی و درد در زمان چرخاندن مچ دست
  4. درد گرفتن در زمان انجام حرکات متفاوت
  5. عوض شدن حالت ظاهری دست
  6. برجسته شدن زیاد از حد سر استخوان زیرین
  7. نازک و باریک شدن مچ دست در برابر مچ سالم
  8. ناتوانی در تکان دادن مچ دست ها

درمان نیمه دررفتگی مچ دست چیست؟

درمان نیمه دررفتگی مچ دست متفاوت است. بصورت کلی برای درمان این مشکل ۳ مورد درمان وجود دارد که با توجه به شرایط بیماری یکی از آنها توسط فوق تخصص دست انتخاب می شود.

درمان درد مچ
درمان درد مچ دست

درمان جراحی برای در رفتن مچ

همانطور که پیشتر گفته شد درمان نیمه دررفتگی مچ دست با توجه به شرایط فرد متفاوت است. در مواقعی که در رفتگی مچ دست شدید باشد و نتوان با انجام موارد دستی مشکل را حل کرد به جراحی نیاز خواهد بود. این عم را جراحی جااندازی باز نیز می نامند.

برای این روش ابتدا جراح شکافی را روی دست ایجاد می کند تا با نمایان شدن ناحیه شکسته شده، به ترمیم و درمان بپردازد. در این روش ممکن است از ابزارهایی مثل پین استفاده شود. در این جراحی خطراتی مثل خونریزی و آسیب های عصبی وجود خواهد داشت.

درمان های غیر جراحی برای مفصل در رفته

برخی دررفتگی های مچ دست را می توان با روش های محافظتی خوب کرد. این راه شامل مواردی مثل نگهداری ثابت مچ در گچ برای شش هفته می باشد. موقعیت قرار گرفتن ساعد در گچ به مدل در رفتگی ارتباط زیادی دارد. جا اندازی بسته در شرایطی که مفصل دچار مشکل جدی باشد و از جای خود جدا شود انجام می شود.

این نوع جا اندازی یکی درمان نیمه دررفتگی مچ دست است که در آن پزشک با انجام حرکاتی مفصل در رفته را جا می اندازد. در این روش از بی حسی استفاده می شود. بعد از اتمام نیز دکتر ممکن است محل را آتل ببنندد و یا گچ بگیرد. در برخی مواقع ضروری نیز فوق تخصص دست ممکن است از پین استفاده کند.

فیزیوتراپی برای درمان مفصل مچ

در برخی مواقع نیاز است که درمان نیمه دررفتگی مچ دست را بوسیله فیزیوتراپی انجام دهید. بدین وسیله می توانید بسیار زود از مچ دست خود مانند سابق کار بکشید و از آن استفاده کنید. مهم ترین حرکات در این روش عبارتند از:

  • به حرکت درآوردن مفصل
  • ماساژ دادن بافت
  • استفاده از سوزن
  • الکتروتراپی
  • مهاربند
  • استفاده از گرما و سرما درمانی

تمرین های مناسب برای این مشکل چیست؟

در زمان نقاهت بهتر است که یک سری تمرینات ورزش را انجام دهید تا زودتر بتوانید به شرایط ایده آل بازگردید.  با انجام تمرینات زیر می توانید بسیار زود دامنه حرکتی را درست و کامل بدست آورید. تمرینات کششی را در دستور کار خود قرار دهید. این تمرین شامل خم کردن مچ دست تا حد توان است. بهتر است حدود ۱۰ تا ۱۵ ثانیه نیز در این شرایط بمانید. در ادامه این تمرین باید مچ را تا حد توان به عقب برگردانید. بعد از آن نیز باید سعی کنید مچ دست را به سمت کناره ها خم کنید. به غیر از این روش های استفاده از تمرینات و ورزشهای قدرتی نیز بسیار توصیه می شود.

نتیجه گیری

در این مقاله صورت کامل در مورد درمان نیمه دررفتگی مچ دست صحبت کردیم. در صورت مواجه شدن با چنین مشکلی بهتر است هرچه زودتر به فوق تخصص دست مراجعه کنید تا از بوجود آمدن مشکلات بعدی بتواند به صورت کامل و موثر جلوگیری کنید.

سوالات متداول

۱چند نوع در رفتگی مچ داریم؟
بصورت کلی دررفتگی مچ به دو دسته قدامی و خلفی تقسیم می شود
۲چند هفته مچ دست باید در گچ بماند؟
بعد از جراحی و ترمیم مفصل مچ بهتر است حدود هشت هفته مچ در گچ بماند.
۳ آرتروز مچ دست چه علائمی دارد؟
این آرتروز دارای علائمی مثل درد و خشکی است.
Rate this post

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx