نوبت تلفنی

09367777557

جراحی شانه با لیزر

جراحی شانه با لیزر در واقع همان جراحی شانه به روش آرتروسکوپی یا بسته است که به دلیل استفاده از دوربین‌های بسیار کوچک و لیزری به جراحی شانه با لیزر در بین عموم معروف است.

 همانطور که می‌دانید جراحی شانه به ۲ روش کلی قابل انجام است. جراحی باز که در آن مفصل شانه به صورت کامل باز شده و جراح به صورت مستقیم به داخل مفصل دید دارد. جراحی بسته که در آن جراح فقط بر روی شانه چند سوراخ کوچک به وجود آورده و با استفاده از آن ابزارها وارد مفصل شانه می‌شود.

در این مطلب می‌خواهیم در مورد جراحی شانه با لیزر صحبت کنیم و اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم. همچنین فیلم جراحی شانه با لیزر برای شما در همین صفحه قرار داده شده است که می‌توانید مشاهده فرمایید. پس با ما همراه باشید.

اختلال در شانه

یکی از مشکلات رایجی که در دست و شانه به وجود می‌آید، درد در شانه است. دردهایی که در شانه به وجود می‌آید ممکن است که منشا خارج از خود مفصل شانه داشته باشد و بیماری‌هایی در گردن، بیماری‌های داخلی و حتی بیماری‌های قلبی باعث ایجاد درد در کتف و شانه شما شود. پزشک فوق تخصص شانه با انجام عکسبرداری و آزمایشات مختلف سعی می‌کند منشا وجود درد در شانه را مشخص کرده و در صورت نیاز با استفاده جراحی بسته که به آن جراحی شانه با لیزر نیز گفته می‌شود، بیماری شما را درمان کند.

مفصل شانه، منعطف‌‌ترین قسمت بدن انسان محسوب می‌شود. شانه انسان به صورتی در بدن قرار دارد که این امکان را برای ما فراهم می‌سازد تا بتوانیم دست و بازوی خود را در جهات مختلف حرکت دهیم و کارهای مختلفی را انجام دهیم. اگر شانه دچار مشکلات جدی شود، جراحی شانه متداول‌ترین درمان آن محسوب می‌شود. جراحی شانه در درمان انواع مشکلات شانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

البته باید به این نکته توجه داشت که جراحی شانه به عنوان اولین گزینه درمان پیشنهاد نمی‌شود و در ابتدا روش‌هایی با ریسک کمتر برای درمان بیمار تجویز خواهد شد.

درد و تورم در شانه
درد و تورم در شانه

اگر توصیه‌های غیر از جراحی مثل استراحت، فیزیوتراپی و داروهای تزریقی نتواند بیماری را درمان کند، آنگاه عمل جراحی پیشنهاد می‌شود. یکی از پاسخ‌های طبیعی بدن انسان نسبت به آسیب یا بیماری التهاب است. التهاب در شانه آسیب دیده یکی از متداول‌ترین اتفاقاتی است که بیمار با آن مواجه می‌شود. در بیماری‌هایی مثل شانه یخ زده و یا دررفتگی مکرر شانه نیاز به جراحی شانه بیشتر اتفاق می افتد. در صورتی که دررفتگی شانه بیش از ۲ بار اتفاق بیافتد، اصطلاحا با دررفتگی مکرر شانه رو به رو هستیم و عمل جراحی شانه با لیزر تنها گزینه پیش روی ما خواهد بود.

در اختلال‌های شانه مثل شانه یخ زده معمولا جراحی شانه به صورت جراحی با لیزر و یا جراحی آرتروسکوپی انجام می شود. کلمه آرتروسکوپی به معنی نگاه کردن به درون مفصل است که از دو واژه یونانی آرترو به معنی مفصل و اسکوپین به معنی نگاه کردن آمده است. پس آرتروسکوپی شانه هم نگاه کردن درون مفصل شانه معنی می‌شود. 

عمل جراحی شانه با لیزر

جراحی کتف با لیزر به این صورت است که در ابتدا بهترین جراح شانه در تهران، بیمار را در حالت نیمه نشسته یا به پهلو خوابانده شده قرار داده و سوراخ‌هایی به اندازه ۱ الی ۱٫۵ سانتی‌متر را بر روی پوست به وجود می‌آورد. از طریق این سوراخ‌ها، دوربین‌های کوچکی به نام آرتروسکوپ وارد مفصل شده و تصاویر داخل مفصل بر روی یک مونیتور به جراح نمایش داده می‌شود.

جراح با استفاده از این تصاویر ابزار جراحی را حرکت می‌دهد. جراح به دلیل کوچک بودن ابراز جراحی نیازی به باز کردن کامل مفصل را ندارد و یک سوراخ کوچک کافی است. این جراحی باعث می‌شود که بیمار درد کمتری را حس کند و دوره نقاهت پس از جراحی با سرعت بیشتری طی شود.

شانه انسان یکی از منعطف‌ترین قسمت‌های بدن انسان است و می‌تواند در جهات مختلفی حرکت کند. این انعطاف بیش از حد با اینکه به ما اجازه می‌دهد تا بتوانیم کارهای مختلفی را انجام دهیم، ولی شانه را مستعد آسیب‌های متفاوتی می‌کند. آرتروسکوپی شانه می‌تواند بسیاری از عارضه‌ها که باعث آسیب به تاندون‌های روتاتور کاف، لابروم، غضروف‌های مفصلی و دیگر بافت‌های نرم اطراف مفصل می‌شوند و دردناک هستند را رفع کند.

جراحی شانه با لیزر
جراحی شانه با لیزر

انواع جراحی شانه با لیزر

اگر درد بیمار با روش‌های غیر جراحی کم نشود یا بیماری باعث اختلال در زندگی بیمار شود، جراحی باز یا بسته شانه برای درمان انتخاب می‌شود. از جمله بیماری‌ها و آسیب‌هایی که جراح فوق تخصص شانه با استفاده از عمل کتف با لیزر نسبت به درمان آن اقدام می‌کند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. جراحی تاندون روتاتور کاف شانه
  2. برداشتن خار های استخوانی
  3. عمل لابروم شانه
  4. ترمیم رباط ها
  5. جلوگیری از دررفتگی مکرر شانه
  6. برداشتن بافت ملتهب یا غضروف های سست شده
  7. جراحی تعویض مفصل شانه

مزایای جراحی با لیزر

جراحی شانه با لیزر نسبت به جراحی های باز، زمان ریکاوری کمتری دارد. همچنین با توحه به اینکه آسیب کمتری به پوست و عضلات بیمار در هنگام جراحی وارد می‌شود، بیمار درد کمتری را پس از جراحی تحمل خواهد کرد.

با توجه به کوچک‌تر بودن برش‌ها جراحی، احتمال عفونت و چسبندگی بعد از عمل بسیار کمتر خواهد بود و بیمار سریع‌تر دوران نقاهت را طی خواهد کرد. پس انجام جراحی محل ورود ابزار بخیه زده شده و پانسمان خواهد شد.

پروسه جراحی شانه بسته

در ابتدا توسط جراح مایعی داخل بازو تزریق می‌شود. این کار باعث تورم و باد کردن بازو خواهد شد. این کار باعث می‌شود که همه بخش های شانه در آرتروسکوپ دبده شود. سوراخ کوچکی توسط جراح ایجاد می‌شود. این سوراخ به اندازه آرتروسکوپ است. تصاویر آرتروسکوپ درون مانیتور نشان داده می‌شود. جراح داخل شانه آسیب دیده را می‌بیند. در ویدیو زیر یکی از جراحی‌های شانه به روش لیزری توسط دکتر روزبه تقوی به شما نشان داده شده است.

فیلم جراحی تاندون شانه با لیزر

بیماری که در ویدیو بالا مشاهده می‌کنید یک خانم ۵۲ ساله هستند که ۲ ماه قبل از زمان جراحی، بر روی دست خود به زمین خوردند و در زمان زمین خوردگی به یک مرکز اورژانس مراجعه کرده و در آن مرکز با گرفتن یک عکس ساده رادیولوژی مشکلی مشاهده نشده است. بعد از ادامه درد و مراجعه مجدد در عکس MRI مشخص شده که تاندون‌های روتاتور کاف شانه به صورت کامل پاره شده و در این ویدیو جراحی شانه با لیزر برای تاندون‌های روتاتور کاف ایشان نمایش داده شده است.

همانطور که مشاهده کردید در این جراحی از ابزارهای مختلفی استفاده شده و برش‌های بزرگی بر روی پوست داده نشده است.

مراقبت پس از جراحی شانه با لیزر

پس از انجام عمل، بیمار تا حدود ۲ ساعت در ریکاوری قرار خواهد گرفت. پزشک برای کاهش درد و التهاب داروهایی را تجویز خواهد کرد که باید به صورت مرتب استفاده شود. بهتر است که در شب اول بیمارستان حتما یک همراه داشته باشید. زمان ترمیم مفصل در جراحی کتف با لیزر کوتاه است ولی ترمیم کامل می‌تواند تا چند هفته طول بکشد. به بیمار پیشنهاد می‌شود که به صورت طاق باز یا بر روی دست جراحی شده نخوابد و بهترین روش خوابیدن، خوابیدن به صورت خمیده یا نیمه نشسته است.

پانسمان عمل باید چند روز بعد از زمان جراحی تعویض شده و در هنگام استحمام باید به این موضوع دقت داشته باشید که محل جراحی را مالش ندهید و از خیس شدن آن جلوگیری کنید. به صورت کلی فعالیت‌های ورزشی سنگین پس از عمل توصیه نمی‌شود و پزشک جراح به شما خواهد گفت که چه کارهایی را باید بعد از عمل انجام دهید. فیزیوتراپی و ورزش درمانی نیز از جمله‌ کارهایی است که باید بعد از عمل با دستور پزشک انجام دهید.

عوارض بعد از عمل آرتروسکوپی شانه

معمولا بیماران عوارض خاصی را در این عمل تجربه نمی‌کنند ولی هر عمل جراحی ممکن است که عوارضی را به همراه داشته باشد. این عوارض می تواند، عفونت، خونریزی بیش از حد، لخته شدن خون و یا آسیب رگ های خونی و یا عصبی باشد.

جراحی کتف با لیزر
جراحی کتف با لیزر

سخن نهایی

عمل جراحی با لیزر همان جراحی آرتروسکوپی شانه و یک جراحی بسته است. این نوع جراحی زمان کمتر از یک ساعت را دارد ولی اصولا زمان به محل و تشخص و ترمیم جراح دارد. هر نوع پارگی تاندون شانه نیازمند جراحی نیست و می‌توان درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی را نیز یکی از درمان‌های غیر مداخله جویانه در نظر گرفت.

منبع: ubmed.ncbi.nlm.nih.gov

سوالات متداول

آرتروسکوپی شانه چه مشکلاتی را درمان می کند؟

آرتروسکوپی شانه، نشانه های دردناک خیلی از مشکلات شامل تاندون روتاتور کاف، لابروم، غضروف مفصلی و دیگر بافت های نرم اطراف مفصل که آسیب دیده اند را از بین می برد.

مدت زمان بهبودی از آرتروسکوپی شانه چقدر است؟

مدت زمان بهبودی در هر شخص تفاوت دارد. بیشتر افراد برای بهبودی به ۶ هفته یا بیشتر نیاز دارند. بستگی به مدت زمان نیاز شما بستگی به عمل جراحی دارد. ممکن است مجبور شوید فعالیت خود را محدود کنید تا قدرت شانه و دامنه حرکت شما به حالت عادی برگردد.

وضعیت آمادگی بیمار برای جراحی شانه در بیمارستان چگونه است؟

به دو حالت است یا بیمار به حالت نیمه نشسته و بر روی صندلی خمیده است و یا بر روی تخت جراحی دراز می کشد. هر وضعیتی هم مزیت خودش را دارد.

4.8/5 - (102 امتیاز)

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx