نوبت تلفنی

09367777557

درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی

مفصل شانه یکی از انعطاف‌پذیرترین مفاصل بدن انسان است و به همین دلیل، می‌تواند آسیب‌های زیادی را برای فرد به دنبال داشته باشد. این مفصل متشکل از دو استخوان به شکل گوی و کاسه است که به انسان اجازه می‌دهد دست خود را در جهات مختلف حرکت دهد. این ساختار با استفاده از تعداد زیادی تاندون، عضله و رباط حمایت می‌شود و در صورت ایجاد فشاری بیش‌ازاندازه، ممکن است تاندون‌ها دچار پارگی خفیف یا کلی شوند.

اگرچه پزشک فوق تخصص شانه باید تصمیم بگیرد که به جراحی تاندون شانه متوسل شود یا پارگی تاندون شانه را بدون جراحی درمان کند، اما اگر مطلب زیر را مطالعه کنید، شما نیز از چگونگی آسیب دیدن این تاندون و علائم پارگی و نحوه درمان آن مطلع خواهید شد.

توجه کنید که درمان‌هایی که در ادامه گفته می‌شود فقط برای نیمه پارگی‌های و پارگی‌های خفیف تاندون قابل استفاده است.

تاندون‌های شانه چگونه دچار آسیب یا پارگی می‌شوند؟

آسب های تاندون شانه و پارگی آن

شانه و تاندون‌های اطراف آن بسیار منعطف و حساس هستند. در نتیجه انجام کارهای تکراری و پرفشار می‌تواند در درازمدت به تاندون‌های اطراف شانه آسیب بزند. هرچند بسیاری از این حرکات پرفشار در مشاغل امروزی ناگزیر هستند، اما به صورت کلی می‌توان موارد زیر را به عنوان دلایل آسیب یا پارگی شانه عنوان کرد:

  • فشار مستقیم به شانه در اثر تصادف یا سانحه
  • انجام حرکات تکراری در مشاغلی مانند گچ‌کاری (یا هر کاری که به بالا نگه داشتن طولانی‌مدت دست نیاز داشته باشد.)
  • ورزش‌های پرتابی مانند بیس بال، والیبال و بدمینتون که فشار مستقیمی به شانه وارد می‌کنند
  • بیماری‌های مختلف و ضعف عضلات شانه که باعث اعمال فشار به مفصل شود
  • خارهای استخوانی که باعث ساییدگی تاندون‌ها می‌شوند

عدم درمان پارگی تاندون روتاتور کاف چه عواقبی دارد؟

در صورتی که شما تاندون پاره شده شانه خود را به حال خود بگذارید و درمان مناسبی برای آن انجام ندهید، ممکن است به عواقب وخیمی روبه‌رو شوید.

اگر پارگی تاندون روتاتور کاف شانه شما خفیف باشد و به دست خود استراحت داده و درمان‌هایی که پزشک برای شما تجویز می‌کند را با دقت انجام دهید، ممکن است که پارگی شما خود به خود ترمیم شود. توجه داشته باشید که شرایط زیر می‌تواند بر روی زمان ترمیم پارگی شما بدون جراحی تاثیر مستقیمی داشته باشند:

  • دیابت
  • مصرف سیگار
  • مصرف مشروبات الکلی

در طول دوره درمان بهتر است که مصرف سیگار و مشروبات الکلی را متوقف کنید و در صورتی که به دیابت مبتلا هستید، سطح قند خون خود را در بازه طبیعی نگه دارید.

در صورتی که در دوران ترمیم تاندون به دستورات پزشک بی توجهی کنید، به احتمال زیاد باعث بدتر شدن آسیب به تاندون خود خواهید شد. اگر تاندون به اندازه ۹۰ درصد ضخامت آن پاره شده باشد، تنها راه درمان قطعی آن جراحی تاندون روتاتور کاف شانه است.

فیلم درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی

بیماری که در ویدیو بالا مشاهده می‌کنید، در تاریخ ۱۱ دی ماه به ما مراجعه داشتند و از درد شدید در شانه و کتف گله داشتند و بعد از معاینه دقیق ایشان و تجویز عکس MRI مشخص شد که ایشان دچار یک نیمه پارگی در تاندون روتاتور کاف خود شده‌اند.

با این تشخیص برای ایشان استراحت کردن، داروهای مسکن و ترمیم کننده و همچنین ۱۰ جلسه فیزیوتراپی تجویز شد. همان طور که در ویدیو مشاهده می‌کنید، درد شانه ایشان در زمان حرکت تا مقدار ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده و انعطاف حرکت دست ایشان نیز تا محدوده طبیعی افزایش یافته است. 

درمان آسیب شانه بدون جراحی

تاکنون تحقیقات گسترده‌ای با موضوع ترمیم تاندون شانه بدون جراحی انجام شده است. نتیجه این تحقیقات نشان می‌دهد که بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات شانه می‌تواند بدون جراحی نیز درمان شود. حتی در موارد متعددی، بیمار بدون مراجعه به پزشک و تنها با کمک متدی درمانی و مشخص، مشکل خود را برطرف کرده است.

به طور کلی عمل جراحی تاندون شانه زمانی پیشنهاد می‌شود که عارضه با هیچ‌یک از روش‌های غیرجراحی درمان نشده باشد یا مقدار آسیب و پارگی تاندون‌ها به اندازه‌ای باشد که روش‌های غیرجراحی نتواند مشکل بیمار را حل کند و از درد او بکاهد. اما در صورتی که آسیب به تاندون‌های شانه، جزئی و پارگی تاندون کوچک باشد، معمولا پزشک معالج سعی می‌کند تا با استفاده از درمان‌های غیرجراحی درد او را برطرف کند. باید بدانید که وجود درد در شانه لزوما به معنی نیاز به جراحی شانه نیست. بر این اساس، روش درمانی موثر بر اساس میزان هر آسیب و شرایط هر بیمار، متفاوت خواهد بود.

بنابراین بهترین توصیه این است که به‌محض‌این‌که در شانه خود دردی حس کردید یا آن را متورم دیدید، بهتر است سریعا به پزشک مراجعه کرده و روند درمان بیماری خود را آغاز کنید. برخی از شایع‌ترین علائم آسیب دیدگی در شانه شامل موارد زیر هستند:

  • احساس درد هنگام بالا و پایین آوردن شانه
  • احساس درد در هنگام استراحت
  • احساس درد و ضعف در هنگام چرخاندن شانه
  • احساس ترک خوردگی هنگام چرخش در شانه

در صورتی که در زمان مناسب نسبت به ترمیم تاندون شانه اقدام نشود، این بیماری گسترش یافته و پارگی‌های جزیی تبدیل به پارگی‌های کامل خواهد شد و دیگر نمی‌توانید کنترل کاملی روی حرکت‌دادن دست خود داشته باشید.

از طرف دیگر به این موضوع توجه داشته باشید که حتی در پارگی‌های خفیف تاندون شانه، اگر نمی‌خواهید جراحی انجام دهید، باید تحت نظر یک پزشک فوق تخصص باشید. زیرا بی حرکت نگه داشتن زیاد دست و شانه می‌تواند به آسیب‌های دیگری مانند شانه یخ زده منجر شود که به مراتب روند درمان شما را کندتر خواهد کرد.

شما می‌توانید در خانه تست پارگی تاندون روتاتور کاف را انجام داده و در صورتی که مشکوک به پارگی تاندون هستید، باید به یک پزشک فوف تخصص شانه مراجعه کنید.

استراحت دادن به شانه و تغییر سبک زندگی

پزشک معالج در طول معاینات خود سعی می‌کند از دلیل آسیب به تاندون شانه اطلاع پیدا کند و از شما می‌خواهد تغییراتی در روش انجام کارهای خود ایجاد کنید تا فشار را از روی مفصل شانه بردارد. بدیهی است که اگر فشار واردشده به مفاصل به دلیل شغل شما باشد، از شما درخواست می‌شود تا رسیدن به بهبودی، از انجام آن صرف‌نظر کنید.

تجویز داروهای ضددرد و ضدالتهاب

دارو درمانی برای درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی

پزشک معالج با تجویز داروهای ضددرد و کاهش‌دهنده التهاب غیراستروییدی، سعی می‌کند درد بیمار را کاهش داده و همزمان از میزان شدت التهاب و تورم کم کند. التهاب و تورم معمولا جزء اولین علائم آسیب به شانه است و واکنشی طبیعی محسوب می‌شود. البته داروها نمی‌توانند به طور مستقیم مشکل پارگی تاندون شانه را برطرف کنند و فقط اثرات درد را کاهش می‌دهند. در حال حاضر هیچ ماده‌ای به عنوان داروی ترمیم تاندون شانه وجود ندارد و در صورت پارگی کامل تاندون شانه، تنها راه حل عمل جراحی است.

تزریق داروهای استروییدی به درون شانه

در صورت نیاز ممکن است که پزشک شما تزریق دارو به درون مفصل را به عنوان درمان در نظر بگیرد. پزشک سعی می‌کند که با تزریق داروی استروییدی به درون مفصل، التهاب و درد شانه را کاهش دهد. این درمان معمولا توسط خود او و به صورت سرپایی در مطب انجام می‌شود.

فیزیوتراپی و ورزش‌درمانی

تجویز فیزیوتراپی و ورزش درمانی برای درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی

تقویت عضلات شانه و کم کردن فشار از روی تاندون‌ها، از موثرترین روش‌های غیر جراحی در درمان پارگی تاندون شانه است. به همین دلیل، پزشک شما بنا به تشخیص خود، فیزیوتراپی یا کاردرمانی را برای شما تجویز خواهد کرد. فیزیوتراپیست یا درمانگر فیزیکی نیز سعی می‌کند با استفاده از متدهای مختلفی مانند دیاترمی، اولتراساند تراپی، لیزر درمانی و تحریک الکتریکی، اعصاب عضلات شانه را تقویت کند و قدرت و انعطاف آن‌ها را بهبود بخشد.

ترک سیگار

استعمال سیگار اثر مخربی بر روی ترمیم تاندون دارد. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که در طول درمان پارگی تاندون‌های روتاتور کاف شانه، سیگار ترک شود.

درمان خانگی برای ترمیم تاندون شانه بدون جراحی

درمان خانگی ترمیم تاندون شانه معمولا شامل استراحت کردن و تقویت عضلات (بر اساس ورزش‌هایی که فیزیوتراپیست پیشنهاد می‌دهد) است. استفاده از کمپرس یخ نیز می‌تواند التهاب شانه را کاهش دهد. همچنین با انجام تمرینات قدرتی و انعطافی، می‌توانید دامنه حرکات شانه خود را به آرامی و بدون تنش افزایش دهید.

اگر توصیه های ذکر شده و روش‌های درمانی غیر جراحی برای ترمیم تاندون شانه بدون جراحی موثر نباشد، آنگاه عمل جراحی توسط بهترین جراح شانه در کرج پیشنهاد می‌شود.

سخن پایانی

در این مطلب به طور کامل در مورد راه‌های ترمیم پارگی تاندون شانه بدون جراحی صحبت کردیم. با این وجود، ممکن است با علائم مشکوکی مواجه شوید که نشان‌دهنده پارگی یا وجود آسیب در شانه‌تان باشد. در این صورت پیشنهاد می‌کنیم هرچه سریع‌تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. توجه داشته باشید که در مواردی که پارگی جزئی در تاندون شانه وجود دارد، هر چه روند درمان زودتر آغاز شود، احتمال نیاز به عمل جراحی کاهش می‌یابد.

پاسخ‌گویی به پرسش‌ها و نظرات شما در زیر این مطلب، افتخار ما خواهد بود. همچنین در صورت نیاز به مشاوره تخصصی، می‌توانید از طریق صفحه نوبت‌دهی، وقت ویزیت خود را با آقای دکتر روزبه تقوی در مطب کرج یا تهران تنظیم نمایید.

سوالات متداول

۱- در چه صورت عمل جراحی در ترمیم شانه تجویز می شود؟

در صورتی پارگی شانه وسیع باشد و درد آن توسط اعمال غیر جراحی مانند فیزیوتراپی و دارو درمانی کنترل نگردد، پزشک معالج ممکن است روش جراحی را به شما پیشنهاد دهد.

۲- آیا آسیب دیدگی شانه بدون جراحی درمان انجام می شود؟

خیلی از آسیب دیدگی ها حتی بدون دخالت درمان های پزشکی هم بهبود یافته اند. آسیب دیدگی های خفیف و بریدگی های کوچک می تواند با درمان های غیر جراحی هم بهبود حاصل کند.

۳- جه مدت زمانی طول می‌کشد که پارگی تاندون شانه بدون جراحی ترمیم شود؟

در صورتی که پارگی تاندون شانه کم باشد، با استراحت دادن و انجام دستورات پزشک حدود ۴ الی ۶ هفته طول می‌کشد تا پارگی تاندون ترمیم یابد. در صورتی که پارگی تاندون زیاد باشد و یا روند درمانی به درستی انجام نشود، ممکن است که هیچوقت بدون جراحی ترمیم نشود.

۴- اگر تاندون پاره شده ترمیم نشود، چه اتفاقی می‌افتد؟

عدم درمان تاندون پاره شده می‌تواند به افزایش جراحت و آسیب منجر شود. وقتی که تاندون دچار نیمه پارگی است و همچنان از آن استفاده می‌شود، در طول زمان فرسودگی آن بیشتر شده و در نهایت به پارگی کامل منجر خواهد شد.

۵- درمان پارگی تاندون کتف بدون جراحی به چه شکلی است؟

کتف انسان تقریبا ثابت است و از خود تاندونی ندارد. هر گونه پارگی تاندون در اندام فوقانی یعنی دست در شانه رخ می‌دهد.

۶- داروی ترمیم تاندون شانه چیست؟

ما دارویی مختص ترمیم تاندون شانه نداریم. تمامی داروهای تجویز شده تحت عنوان داروهای ترمیم تاندون شانه، داروهای مسکن، ضد درد و ضد التهاب هستند که به روند ترمیم تاندون شانه کمک می‌کنند ولی مختص این بیماری محسوب نمی‌شوند.

منبع: nyulangone.org و tsaog.com

3.3/5 - (20 امتیاز)

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx