نوبت تلفنی

09367777557

جراحی کتف بالدار

کتف بالدار

بیماری کتف بالدار در واقع سندرومی است که استخوان کتف دچار بیرون زدگی می شود. این سندروم بیشتر در میان کودکان و زنان وجود دارد. کتف بالدار باعث محدودیت عملکرد اندام فوقانی و دیگر علائم می شود. درمان این بیماری از طریق جراحی کتف بالدار امکان پذیر است. در این مقاله با این بیماری علائم و راه های درمان آن آشنا می شویم.

جراحی کتف بالدار

در یک روش درمان جراحی کتف بالدار پپچیده تر، تیغه کتف به ستون مهره ها متصل می شود که نسبت به سایر روش های درمانی کتف بالدار سختی بیشتری را دارا است.

کتف

کتف (تیغه شانه) بزرگترین استخوان مجتمع شانه است و بیشترین تعداد عضله را به آن متصل کرده است. این عضلات هم بازو را به بدن تثبیت می کنند و هم بازو را در فضا به حرکت در می آورند. همه این ماهیچه ها گاهی همزمان کار می کنند و در مواقعی دیگر با یکدیگر مخالفت می کنند، اما مانند یک تیم کاملاً آموزش دیده با هم کار می کنند تا بازو در فضا حرکت کند. اگر هر یک از این عضلات در زمان مناسب به روش صحیح کار نکنند، این منجر به شکست حرکت ریتمیک کتف می شود. این به عنوان “دیس ریتمی” کتف شناخته می شود. این امر منجر به ایجاد بیماری کتف بالدار می شود.

تصویر عمل جراحی کتف
عمل جراحی کتف

علائم کتف بالدار

حرکات غیر طبیعی کتف یک نشانه جسمی رایج است، اما چون اغلب بدون علامت است، توجه کمی به آن می شود. با این حال، علائم درد، ضعف یا تغییر شکل ممکن است اتفاق بیافتد. سندروم کتف بالدار ممکن است به دلیل آسیب دیدگی یا اختلال در عملکرد عضلات یا اعصاب تامین کننده عضلات باشد. علائم ابتلا به سندوم کتف بالدار به علت و میزان آسیب بستگی دارد. از آشکارترین علائم این سندروم بیرون زدگی کتف به سمت بیرون است که شبیه بال پرنده به نظر می رسد.

 این افراد در قسمت کمربند شانه ای خود از دارای درد هستند. این درد در زمان تکیه دادن بیشتر بوده و فرد نمی تواند به راحتی به صندلی و یا هر تکیه گاهی تکیه دهد. در این عارضه فاصله بین گردن با سرشانه نیز متقارن نیست.

بیماری کتف بالدار دارای نشانه های دیگری نیز است. از علائم دیگر کتف بالدار می توان به موارد زیر اشاره داشت.

سایر علائم کتف بادار عبارتند از:

  • افتادگی یک یا هر دو شانه
  • درد در ناحیه شانه و گردن
  • خستگی
مراقبت های پس از جراحی
مراقبت های پس از جراحی کتف بالدار

سندروم کتف بالدار ناشی از عوامل و آسیب های محیطی و یا عصبی است. از شایعترین علل کتف بالدار می تواند مواردی که در ادامه به آن اشاره می شود باشد.

  • از دست دادن عملکرد عضلات قدامی سراتوس
  • از دست دادن عملکرد عضلات ذوزنقه ای
  • ضعف تمام تثبیت کننده های کتف
  • از بین رفتن مکانیسم تعلیق کتف
  • آسیب جمع شدن بازو

تشخیص بیماری کتف بالدار

کتف بالدرا نتیجه عدم توانایی عضله دندانه ای قدامی در نگه داشتن کتف نزدیک به سطح پشتی بدن است. از راه های تشخیصی این بیماری تکیه دادن دست ها به دیوار و فشار دادن دست ها به دیوار است. در این حالت بیمار نمی تواند دستی را که آسیب دیده است را به طور کامل بالای سر خود باز کند و ۲۵ تا ۳۵ درجه آخر باز کردن دست برای بیمار غیرقابل دسترس است.

الکترومایوگرافی راهی تشخیص سندورم اختلال عصب سینه ای بلند است. رادیوگرافی برای تمام بیماران مبتلا به این سندروم انجام می شود تا عدم وجود بیماری های استخوانی مانند شکستگی های استخوانی کتف و دنده اول تایید شود.

روش های درمان سندرم کتف بالدار بدون جراحی کتف بالدار:

روش های مختلفی از جمله درمان های دارویی، فیزیوتراپی و غیره وجود دارد اما در بین تمام این روش ها، روش بلاک عصب موثرترین و سریع ترین روش درمان بیماری است. یکی دیگر از راه ها جراحی کتف بالدار است که توسط فوق تخصص جراحی شانه انجام  می شود.

بلاک عصبی

 این درمان برای مواردی است که در آن عصبی که مسئول دادن عصب به عضلاتی است که کتف را به سمت جلو هدایت می کنند و می کشند، آسیب دیده باشد. بلاک عصبی با تزریق مواد بی حسی یا رادیوفرکونسی در اطراف عصب انجام می گیرد.

فیزیوتراپی بعد از عمل کتف
فیزیوتراپی
اصلاح قامتی

در این درمان، فرد نحوه صحیح نشستن، ایستادن و وضعیت درست بدن را آموزش می بیند. در این حالت از صدمه به بدن به خاطر فشار اضافی که در نتیجه وضعیت نامناسب بدن به عضلات وارد می شود، جلوگیری خواهد شد. 

فیزیوتراپی

یک راه موثر و قطعی برای درمان کتف بالدار، استفاده از فیزیوتراپی استدر فیزیوتراپی برای درمان کتف بالدار از حرکات اصلاحی برای شانه نابرابر و منوال تراپی استفاده می شود. تحت نظر یک فیزیوتراپیست برای درمان کتف بالدار با ورزش می توانید حتی در خانه نیز انجام بدهید.

[faq title=”سوالات متداول جراحی کتف بالدار” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”از دلایل ایجاد سندروم کتف بالدار چیست؟” number=”1″]از دلایل ایجاد کتف بالدار در افراد می تواند آسیب به عصب مسئول عضلاتی باشد که شانه را به جلو می کشند. این آسیب می تواند در اثر سقوط جسم سنگین و یا جراحی باشد.[/faq_item][faq_item title=”درمان بلاک عصبی برای کتف بالدار چیست؟” number=”2″]در این درمان، فرد نحوه صحیح نشستن، ایستادن و وضعیت درست بدن را آموزش می بیند. در این حالت از صدمه به بدن به خاطر فشار اضافی که در نتیجه وضعیت نامناسب بدن به عضلات وارد می شود، جلوگیری به عمل خواهد آمد.[/faq_item][faq_item title=”تشخیص بیماری کتف بالدار چگونه است؟” number=”3″]از راه های تشخیصی این بیماری تکیه دادن دست ها به دیوار و فشار دادن دست ها به دیوار است. در این حالت بیمار نمی تواند دستی را که آسیب دیده است را به طور کامل بالای سر خود باز کند و ۲۵ تا ۳۵ درجه آخر باز کردن دست برای بیمار غیرقابل دسترس است.[/faq_item][/faq].

4.3/5 - (3 امتیاز)

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx