نوبت تلفنی

09367777557

علت کبودی و درد کف دست

کبودی کف دست یکی از عوارضی است که ممکن است به دلیل یک بیماری دیگر بر روی بدن انسان به وجود بیاید. کبودی که در علم پزشکی به آن سیانوز گفته می‌شود، زمانی به وجود می‌آید که خون و اکسیژن به اندازه مورد نیاز به بافت‌های بدن نرسد. در این حالت رنگ پوست در آن ناحیه به رنگ آبی متمایل به بنفش تغییر می‌کند و می‌گوییم کبودی اتفاق افتاده است. در بعضی موارد کبودی کف دست به حدی است که رنگ آن به سیاه تغییر پیدا می‌کند.

آسیب‌های فیزیکی، مصرف برخی از داروها و بعضی از بیماری‌های زمینه‌ای ممکن است علت کبودی کف دست باشند. در این مطلب به طور کامل در مورد این موضوع صحبت کردیم و به شما پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

دلیل کبودی و درد کف دست

در سال‌های اخیر تعداد کسانی که از کبودی و درد کف دست رنج می‌برند به طور فزاینده‌ای افزایش یافته و ما تصمیم داریم در این مقاله علت کبودی و درد کف دست را به طور کامل بررسی نماییم و آن را درمان کنیم. توجه کنید که کبودی کف دست می‌تواند هم برای دست چپ و هم برای دست راست اتفاق بیافتد.

علل کبودی و درد کف دست

همانطور که در مقدمه این مطلب گفتیم، علت کبودی کف دست و درد آن می‌تواند ناشی از اتفاقات مختلفی باشد. علت سیاه شدن کف دست هرچه که باشد باید به این موضوع توجه کرد که در ابدا پزشک باید دلیل سیاه شدن یا کبودی کف دست را مشخص کرده و سپس به درمان آن اقدام کند. از جمله این دلایل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

عواملی-که-باعث-کبودی-و-درد-کف-دست-می-شوند-

آسیب دیدن کف دست

یکی از رایج ترین دلایل کبودی کف دست، صدمه یا آسیب فیزیکی به دست است. افرادی که به صورت روزمره با وسایل سنگین سر و کار دارند و به صورت مرتب وزنه‌های زیادی را جا به جا می‌کنند، مستعد کبود شدن کف دست هستند. این دسته از صدمات سبب می‌شوند که در نواحی تاندون‌های دست، کبودی ایجاد شده و کف دست درد بگیرد. یکی از علت‌های کبودی ناگهانی کف دست، ضربه و آسیب فیزیکی به دست است.

در صورتی که کبودی دست به دلیل شکستگی‌های کف دست در استخوان‌های متاکارپ باشد، ممکن است نیاز به جراحی دست با پین داشته باشیم.

عفونت به علت بریدگی یا زخم

زمانی که قسمتی از دست شما توسط هر نوع شی برنده یا تیز بریده شود، زخم می‌گردد. در صورتی که مراقبت درستی از زخم صورت نگیرد و پانسمان درستی بر روی آن انجام نشود، ممکن است در محل آسیب عفونت ایجاد شده و این عفونت خود را به شکل کبودی یا درد در کف دست نشان خواهد داد.

برای درمان زخم در نظر داشته باشید اگر بریدگی زیاد باشد، توصیه می‌کنیم حتما با یک پزشک مشورت کنید. زیرا اگر جای بریدگی آبسه یا سلولیت کند، در این صورت با عوارض خطرناک‌تری روبرو خواهید شد. همچنین بعضی از بریدگی‌ کف دست می‌تواند به تاندون‌های دست شما آسیب بزند که درمان هر چه زودتر آن‌ها نتایج بهتری را برای شما به همراه خواهد داشت.

عامل نوروپاتی محیطی

یکی دیگر از علت کبودی و درد کف دست می‌تواند نوروپاتی محیطی باشد. این نوع بیماری سبب می‌شود که اعضای بدن شما حالت بی حسی یا ضعف را تجربه کنند. معمولا این بیماری زمانی در شما مشاهده می‌شود که به اعصاب محیطی شما صدمه وارد شده باشد. از جمله بیماری‌هایی که این علائم را در شما به وجود می‌آورند می‌توان به دیابت، آسیب‌های تروماتیک یا بیماری‌های کبدی اشاره کرد.

 بیماری‌های نوروپاتی محیطی معمولا علائم زیر را دارند:

  • احساس مورمور شدن یا گزگز کردن
  • بی حسی یا ضعف
  • اختلال در حرکت یا به کارگیری دست‌ها

عامل-نوروپاتی-محیطی

درمان این دسته از بیماری‌ها با تشخیص درست امکان پذیر است. پزشک معالج باید بیماری که این علائم را در بدن به وجود می‌آورد شاسایی کرده و سپس درمانی بیماری آغاز شود.

درد و کبودی دست به دلیل بیماری واسکولیت

بیماری واسکولیت یکی از مهمترین علل کبودی و درد کف دست محسوب می‌شود. بیماری واسکولیت در واقع همان التهاب رگ‌های خونی است و در این شرایط با التهاب رگ‌های خونی علائمی همچون تیر کشیدن دست، بی حسی دست و عدم توانایی در انجام کارهای روزمره برای انسان به وجود می‌آید. درمان بیماری بعد از تشخیص نوع واسکولیت امکان‌پذیر است. برای درمان این بیماری معمولا پزشک معالج با تجویز داروهای ضد التهاب مانند استروئید‌ها یا دیگر مسکن‌ها به شکل خوراکی یا تزریقی اقدام می‌کند.

یکی از علل کبودی کف دست بدون ضربه انواع بیماری‌ها از جمله واسکولیت است.

کبودی و درد کف دست به علت فاسییت کف دست

فاسییت کف دست معمولا به ندرت اتفاق می‌افتد. منظور از فاسیت کف دست همان التهاب نوار بافتی می باشد که تحت تاثیر قرار گرفته است. این بیماری را زمانی می‌توان تشخیص داد که فرد زمانی که قصد دارد انگشتان خود را به حالت صاف قرار دهند با درد زیادی مواجه می شود. در نتیجه پی می بریم که عامل آن فاسییت کف دست است.

نکته قابل توجه آن است که این بیماری اغلب در هر دو دست رخ می‌دهد. یکی دیگر از مواردی که باید این افراد رعایت کنند آن است که این احتمال وجود دارد که به پلی آرتریت هم مبتلا شوند. 

کبودی-و-درد-کف-دست-به-علت-فاسییت-کف-دست

بیماری نقرس

معمولا این بیماری از زیاد مصرف کردن گوشت قرمز به وجود می آید. دردی که نقرس به وجود می‌آورد شباهت بسیار زیادی به درد آرتروز دارد. بیماری نقرس معمولا مفاصل را درگیر می‌کند. برای درمان این بیماری معمولا از رژیم‌های غذایی و داروهای مخصوص نقرس استفاده می‌شود. نقرس می‌تواند به تنهایی باعث به وجود آمدن کبودی در کف دست و همچنین درد کف دست شود و علائم زیر را نیز دارد:

  • اختلال در خواب شبانه
  • احساس گرگرفتگی
  • عدم توانایی در برابر بلند کردن اجسام با وزن متوسط

سخن نهایی

در این مقاله شما را به طور کامل با کبودی و درد کف دست آشنا کرده ایم. هم چنین توصیه ما به شما این است که از تمامی مطالبی که بیان شد الگو بگیرید تا با این بیماری رو به رو نشوید. کبودی کف دست می‌تواند به کبودی انگشت دست نیز منجر شود که در نهایت روش درمان بیماری باید توسط پزشک فوق تخصص دست انجام شود. 

سوالات متداول 

چه عوامل موجب کبودی و درد کف دست می شود؟

عواملی همچو نقرس، فاسییت، واسکولیت از دسته عواملی هستند که موجب بروز این بیماری می شود. 

منظور از بیماری واسکولیت چیست؟

به التهاب رگ های خونی واسکولیت گفته می شود و هم چنین با عواملی همراه است که می توان به تیر کشیدن دست ها اشاره کرد.

نوروپاتی محیطی با چه علائمی همراه است؟

علائمی نظیر گزگز کردن دستها، بی حسی و ضعف دست ها از علائم آن می باشد. 

4.1/5 - (23 امتیاز)

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
8 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
8
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx