نوبت تلفنی

09367777557

علائم و درمان شکستگی استخوان آرنج

انواع شکستگی استخوان آرنج

آرنج یک قسمت مهم از دست می باشد. آرنج سه استخوان دارد که باعث می شوند چرخش دست به سمت های مختلف انجام گیرد. این سه استخوان عبارت اند از استخوان بازو، استخوان زند زبرین و استخوان زند زیرین. هرکدام از این استخوان ها در قسمت های مختلف آرنج قرار گرفته اند که شکستگی هر کدام باعث اختلال در حرکت دادن دست و احساس درد می شود. شکستگی استخوان آرنج می تواند به چند دلیل از جمله زمین خوردن، ضربه دیدن و حتی در زمان راه رفتن رخ دهد. بیشترین علتی که باعث شکستگی ناحیه آرنج می شود این است که افراد در زمان زمین خوردن، دستان خود را به سمت زمین می گیرند تا بدنشان به زمین برخورد نکند. با این کار در زمان زمین خوردن نیرویی که به دست وارد می شود به آرنج می رسد و موجب شکستگی می شود. در این مواقع امکان سه مدل شکستگی به وجود می آید که عبارت است از:

  1. مدل اول که شکستگی بدون جا به جایی رخ می دهد. به این صورت است که شکستگی استخوان اتفاق افتاده اما در حالت عادی قرار دارد.
  2. شکستگی مدل دوم این گونه است که یک طرف استخوان شکسته تغییر سمت داده و از حالت عادی خود خارج می شود.
  3. در مدل سوم شکستگی استخوان از چند ناحیه اتفاق میفتد.

عموما در دو مدل اول می شود بدون جراحی نسبت به درمان شکستگی استخوان آرنج اقدام کرد. اما در مدل سوم نیاز به عمل جراحی می باشد.

شکستگی استخوان
انواع شکستگی استخوان

علائم شکستگی آرنج

شکستگی آرنج همراه با علائمی رخ می دهد. اگر همچین علائمی در قسمت آرنج دارید احتمال آنکه آرنج شما شکسته باشد وجود دارد.

  • وجود درد
  • تورم آرنج
  • ایجاد تغییر شکل در آرنج
  • کبودی نواحی آرنج
  • سفتی مفصل
  • رنگ پریدگی

این چهار نشانه در زمان شکستگی استخوان آرنج رخ می دهد. اما علائم دیگری هم مانند شنیدن صدای تق در هنگام وارد شدن ضربه یا پاره شدن پوست توسط استخوان وجود دارد. با رو به رو شدن با این علائم باید فورا اقدام به درمان شکستگی کنید تا وضعیت آن وخیم نشود.

تشخیص شکستگی استخوان

اگر شما این علائم را داشته باشید، باید از شکستگی مطمئن شوید. برای تشخیص شکستگی باید به دکتر متخصص دست مراجعه کنید. این شکستگی هم مانند دیگر شکستگی ها باید توسط پزشک متخصص معاینه شود. پزشک هم برای مطمئن شدن از شکستگی از عکس های رادیولوژی استفاده می کند. اما در بعضی وقت ها برای فهمیدن جزئیات و پیچیدگی های زیادتر شما باید سیتی اسکن انجام دهید. پس از تشخیص شکستگی توسط پزشک متخصص شما باید نسبت به درمان شکستگی با راهکارهایی که پزشک می گوید اقدام کنید.

شکستگی استخوان
تشخیص شکستگی استخوان

درمان شکستگی استخوان آرنج

عموما پس از معاینه شدن، پزشک قسمت آرنج را با آتل می بندد تا قسمت های شکسته حرکت بیشتری نکنند. اما برای درمان و بهبود یافتن شکستگی آرنج دو راه امکان پذیر است. این دو راه عبارت اند از راه جراحی و راه غیر جراحی.

درمان شکسته شدن بدون انجام عمل جراحی

اگر قسمت های شکسته شده آرنج جا به جا نشده باشند، امکان درمان بدون جراحی وجود دارد. برای درمان با این راه فقط کافی است آرنج خود را با آتل بسته شود. این کار چند مدت طول می کشد و در طی طول درمان باید هر هفته به پزشک مراجعه شود تا عکسبرداری کند. اگر دکتر در عکس های رادیولوژی متوجه جا به جایی شود نسبت به عمل جراحی اقدام می کند. اما اگر جا به جایی صورت نگرفته باشد، پزشک آرام آرام آرنج آسیب دیده را مجاز به حرکت دادن می کند. اما تا مدت ها نباید اجسام را بلند کند.

درمان شکسته شدن با انجام عمل جراحی

اگر شکستگی استخوان آرنج طوری باشد که قسمت های شکسته جا به جا شده باشند، برای درمان به عمل جراحی نیاز است. برای انجام عمل بیمار باید بیهوش یا بی حس باشد. پزشک در عمل جراحی قسمت های شکسته شده را در کنار هم می گذارد. سپس این قسمت ها را با پیچ یا پلاک به هم وصل می کند. بعد از عمل جراحی، دست بیمار را با آتل می بندد.

درمان شکستگی
درمان شکستگی با عمل جراحی

انجام تمرینات فیزیوتراپی

پس از آنکه دست بیمار با آتل بسته شد، برای آنکه پس از مدتی بتواند دست خود را تکان دهد، باید آرنج خود را تمرین دهد. بهترین حرکات و تمرین ها برای آرنج شکسته شده، حرکات فیزیوتراپی می باشد. با انجام تمرین های فیزیوتراپی، عضلات بازو و ساعد قوی می شوند. سپس بعد از مدتی تمرین آرنج دست تقویت می شود و ضعف آن کم می شود تا مدتی که کاملا مانند روز اول بشود

جمع بندی

شکستگی آرنج دست هنگام زمین خوردن ممکن است برای بیشتر افراد رخ دهد. این شکستگی دردناک است و موجب می شود تا مدتی دست سمتی که آرنج آن شکسته کاملا بی استفاده شود. در صورت شکسته شدن باید نسبت به درمان شکستگی استخوان آرنج اقدام کنید. برای معاینه و انجام عمل جراحی باید به به دکتر متخصص مراجعه کنید. اگر آرنج شما شکسته و به دنبال درمان آن هستید، دکتر روزبه تقوی فوق تخصص جراحی دست و شانه می تواند شکستگی آرنج شما را معاینه و در صورت نیاز جراحی کند.

سوالات متداول

۱شکستگی استخوان آرنج چند مدل است؟
سه مدل؛ شکستگی بدون جا به جایی، شکستگی با جا به جایی قسمت های شکسته و شکسته شدن استخوان از چند ناحیه از مدل های شکستگی است.
۲علائم شکستگی آرنج کدامند؟
درد، تورم، کبودی، رنگ پریدگی و … از علائم و نشانه های شکستگی آرنج می باشد.
۳درمان شکستگی آرنج به چند صورت انجام می شود؟
به دو صورت، درمان شکستگی ممکن است بدون انجام عمل جراحی و یا با انجام عمل جراحی صورت گیرد.
5/5 - (1 امتیاز)

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
4
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx