نوبت تلفنی

09367777557

آسیب آرنج در ورزشکاران ورزش های پرتابی

خطرات ورزش های پرتابی برای ورزشکاران

پرتاب هایی که از بالای سر انجام می شود فشار بالایی را به آرنج و دست وارد می کنند. در اکثر ورزش ها ورزشکاران با فشار های احتمالی با دست و مچ روبه رو می شوند. اما در ورزش ها پرتابی مثل بیس بال یا پرتاب چکش و وزنه این فشار بسیار بیشتر است. آشنایی با آسیب آرنج در ورزشکاران ورزش های پرتابی به شما کمک می کند تا در صورت موجه شدن با آنها بتوانید تصمیم درست بگیرید. همچنین می توانید برای راحت شدن خیال تان با یک فوق تخصص جراحی دست نیز مشورت کنید.

این فشار شاید در ابتدا مشکل ساز به نظر نرسد اما در دراز مدت می تواند باعث بوجود آمدن خطرات بسیار زیاد شود. مشکلات ناشی از پرتاب وزنه از بالای سر در دراز مدت مشهود شده و می تواند در صورت عدم توجه برای ورزشکار بسیار خطرناک شود. غیر از آرنج، آسیب غضروف مفصلی در ورزشکاران جوان یکی از معضلات آنهاست.

آسیب آرنج در ورزشکاران ورزش های پرتابی چیست؟ زمانی که یک مدل حرکت توسط ورزشکار در یک زمان محدود و کوتاه انجام می شود احتمال آسیب دیدگی زیاد می شود. بیشتر این اتفاقات در زمان هایی که چند بازی پشت هم انجام شود یا تمرینات پیش فصل و بدنسازی باشد برای ورزشکار بوجود می آید. در اینکه این مشکل برای ورزشکارانی ورزشکاران پرتابی پیش می آید شکی نیست. اما این نکته را نیز فراموش نکنید که تمامی ورزشکارانی که در تمرین و مسابقه و بالا بردن دست به بالای سر درگیر هستند امکان بوجود آمدن این مشکل وجود دارد.

ورزش هندبال
هندبالیست خانم

آسیب آرنج در ورزشکاران ورزش های پرتابی چیست؟

وقتی که ورزشکاران پشت سر هم حرکات پرتابی را انجام می دهند. فشارهای پشت هم می تواند می تواند باعث بوجود آمدن مقدار زیادی از جراحات و صدمات شود. زمانی که ورزش پرتاب را انجام می دهد بیشترین فشاری که به او وارد می شود در قسمت آرنج است. مهم ترین صدمه هایی که در قسمت آرنج ورزشکار بوجود می آید عبارتند از:

  • تاندونیت فلکسور
    انجام دادن پرتاب های یکنواخت و پشت سر هم می تواند به تاندون فلکسور یا پروناتور در استخوان هومروس شود. اغلب ورزشکاران در هنگام پرتاب با دردهای زیادی در در قسمت آرنج خود مواجه می شوند. اگر مشکل در قسمت تاندونیت باشد درد حتی در هنگام استراحت و خواب نیز وجود دارد.
  • آسیب رباط طرفی اولنار
    آسیب آرنج در ورزشکاران ورزش های پرتابی انواع مختلفی دارد که یکی از آنها جراحت رباط طرفی اولنار می باشد. بوجود آمدن آسیب در رباط طرفی اولنار یا Ucl  می تواند از یک جراحت کوچک باشد تا پارگی شدید رباط. در چنین شرایطی ورزشکاران با کاهش قدرت مواجه می شوند و متوجه می شوند دیگر مانند
    سابق نمی توانند پرتاب های خود در تمرین و مسابقات را انجام دهند.

دیگر آسیب های آرنجی در ورزشکاران

  • سندروم vagus extension overload
    زمانی که ورزشکار پرتاب خود را انجام می دهد قسمت خارجی استخوان آرنج و هومروس با چرخش روبه رو می شوند و  فهم فشار می آورند. همین امر در درازت مدت می تواند باعث بوجود آمدن سندروم ذکر شده شود. سندروم valgus extension overload یکی از  آسیب آرنج در ورزشکاران ورزش های پرتابی است.
    این سندروم کم کم غضروف نگهدارنده از قسمت آرنج با مشکل مواجه می شود و باعث می شود که استخوان مربوطه بطور غیر نرمال و بیش از حد طبیعی رشد کند. ورزشکارانی که با این سندروم دست و پنجه نرم می کنند در قسمت هایی که بیشترین درگیری را دارند دچار تورم و باد کردن می شوند.
  • آسیب دیدگی فشاری سر آرنج
    شکستگی و صدمه های سر آرنج وقت هایی اتفاق می افتد که ماهیچه ها خسته باشند و نمی توانند در برابر  شوک های اضافه دوام بیاورند. در زمان بوجود آمدن شوک، این فشار را به استخوان منتقل می کنند.
    همین امر باعث بوجود آمدن شکستگی های ریز می شود. به این شکستگی های شکستگی فشاری می گویند. درد حاصل از این آسیب که یکی از آسیب آرنج در ورزشکاران ورزش های پرتابی است می تواند باعث بوجود آمدن درد در شرایط مختلف شود.
  • عصب زند زبرین یا آماس عصب اولنار
    زمانی که آرنج خم می شود عصب اولنار استخوان همروس با کشیدگی مواجه می شود. ورزشکارانی که ورزش های پرتابی انجام می دهند به بصورت پی در پی با کشیدگی عصب اولنار روبه رو می شوند.
    در برخی اوقات نیز امکان از جای خود خارج شدن این عصب نیز وجود دارد که می تواند بسیار دردناک نیز باشد. آسیب آرنج در ورزشکاران ورزش های پرتابی چیست؟

تاثیر کشیدگی های ذکر شده بر عصب

کشیدگی ذکر شده می تواند باعث تحریک عصب آن قسمت شده و در نهایت باعث بوجود آمدن آماس عصب اولنار شود. ورزشکارانی که ورزش های پرتابی انجام می دهند و با مشکل آماس عصب اولنار روبه رو هستند. بهتر می دانند که دردهای ناشی از این مشکل شباهت بسیار زیادی به شوک های الکتریکی دارد که از قسمت داخل آرنج شروع شده و تا محل عصب ادامه پیدا می کند.

این آماس همچنین ممکن است در میان افرادی که ورزش های پرتابی نیز انجام نمی دهند پیش بیاید. افراد عادی زمانی که از خواب بیدار می شوند و برای مدتی دست شان را خم نگه می دارند با درد مواجه می شوند.

هندبال ایران
هندبالیست مرد

علت بوجود آمدن جراحت های آرنج چیست؟

آسیب آرنج در ورزشکاران ورزش های پرتابی و جراحت های آن اغلب به دلیل استفاده زیادی و تکرار حرکات بوجود میاید. در زمان هایی که ورزشکاران ورزش را متوقف کنند اکثر اوقات دردشان فروکش می کند. در میان برخی ورزشکاران مخصوصا در رشته های بیسبال احتمال بوجود آمدن این مشکل وجود دارد. البته میزان این مشکل به تعداد بازی های بازیکنان و مقدار فشاری که روی آنها است بستگی دارد.

غیر از این رشته ورزشکارانی که در رشته پرتاب وزنه فعالیت می کنند نیز با این مشکل روبه رو می شوند. ورزشکارانی که با شدت بیشتری تمرینات و مسابقات خود را پشت سر میگذارند بیشتر با این مشکل مواجه می شوند.

آسیب آرنج در ورزشکاران به چه نحوی درمان می شود؟

آسیب آرنج در ورزشکاران ورزش های پرتابی از طرق مختلف درمان می شود که در ادامه مهمترین آنها را مرور می کنیم

  • فیزیوتراپی
  • تغییر دادن وضعیت بدنی
  • مصرف داروی ضد التهاب
  • آرتروسکوپی
  • ترمیم رباط ucl
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی دست

در ابتدا سعی می شود از طریق روش های غیر جراحی مشکل رفع شود ولی در صورتی که مشکل شدید باشد از طریق جراحی باید برطرف کردن مشکل اقدم کرد.

سخن پایانی

در این مقاله به صورت کامل در مورد آسیب آرنج در ورزشکاران ورزش های پرتابی صحبت کردیم. بهتر است برای مقابله با چنین مشکلاتی مراقب باشیم و از روش های پیشگیرانه استفاده کنیم. داشتن آمادگی بدنی و تکنیک از جمله بهترین روش های پیش گیری می باشد.

سوالات متداول

۱مدت ریکاوری بعد از روش های غیر جراحی آرنج چقدر است؟
در مواقعی که از روش های غیر جراحی استفاده شود معمولا بعد از ۹ هفته ورزشکار می تواند به میادین بازگردد.
۲بهترین داروهای ضد التهاب کدامند؟
در صورت مواجه شدن با مشکلات و التهاب آرنج بهتر است از داروهای ناپروکسن و ایبوپروفن استفاده کنید.
۳آیا فیزیوتراپی برای مشکل آرنج مناسب است؟
بله، با استفاده از فیزیوتراپی می توان قدرت عضلات ورزشکار را برگرداند تا زودتر به بهبودی کامل مواجه شود.
 
Rate this post

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx