نوبت تلفنی

09367777557

تست پارگی تاندون روتاتور کاف

پارگی تاندون‌های روتاتور کاف شانه یکی از آسیب‌های شانه محسوب می‌شود که در آن گروهی از چهار عضله شانه که بازو را در داخل کاسه شانه قرار می‌دهند، دچار پارگی‌های جزیی یا کلی شوند.

پارگی تاندون روتاتور کاف شانه ممکن است بر اثر مرور زمان و کهولت سن و به تدریج پیش بیاید و در سنین بالا علائم خود را نشان دهد و یا بر اثر یک آسیب فیزیکی مثل افتادن بر روی زمین، تصادفات رانندگی و … به صورت ناگهانی رخ دهد و بیمار بعد از آسیب نتواند از دست خود به راحتی استفاده کند.

در این مطلب می‌خواهیم به طور کامل در مورد روش تشخیص پارگی روتاتور کاف صحبت کنیم و تست‌های مختلفی که برای تشخیص این آسیب توسط پزشک فوق تخصص شانه انجام می‌شود را به شما بگوییم. توجه داشته باشید که بهتر است این تست‌ها توسط پزشک و در مطب انجام شده ولی شما می‌توانید بعضی از آزمایش‌های فیزیکی را در منزل انجام داده و سپس به مطب برای سیر روند درمانی مراجعه نمایید.

انواع پارگی روتاتور کاف شانه

بیشتر پارگی‌های تاندون روتاتور کاف شانه در بخش Supraspinatus یعنی بخش بالای تاندون اتفاق می‌افتد. به مرور زمان تاندون‌ها ممکن است به دلیل ساییدگی و کار کشیدن بیش از حد از آن‌ها دچار آسیب و پارگی‌ جزئی شده و در این نوع از پارگی، تاندون به صورت کامل پاره نخواهد شد.

آناتومی تاندون روتاتور کاف

نوع دیگری از پارگی تاندون که به آن پارگی کامل نیز گفته می‌شود، کل تاندون از استخوان جدا شده و از استخوان دور می‌شود.

از علائم پارگی تاندون‌های روتاتور کاف شانه‌ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس تق تق کردن و یا صدا دادن مفصل شانه در هنگام حرکت دادن دست
  • ضعیف شدن شانه در هنگام بالا بردن دست
  • احساس ضعف یا درد هنگام چرخاندن دست و بازو
  • درد در زمان استراحت به خصوص در زمان خوابیدن بر روی شانه

پارگی روتاتور کاف، آسیبی به تاندون‌های روتاتور کاف است که به تثبیت شانه کمک می‌کنند. پارگی‌ها می‌توانند به‌طور ناگهانی یا تدریجی ایجاد شوند.

پارگی‌های ناگهانی، معمولاً در اثر سقوط یا آسیب‌های ورزشی ایجاد می‌شوند. این پارگی‌ها اغلب درد شدید و فوری ایجاد می‌کنند. ممکن است احساس چفت شدگی و ضعف فوری در قسمت فوقانی بازو داشته باشید.

پارگی‌های تدریجی، اغلب در اثر استفاده بیش از حد از شانه ایجاد می‌شوند. این پارگی‌ها معمولاً با درد و ضعف تدریجی در شانه همراه هستند. درد ممکن است هنگام بلند کردن بازو یا حرکت به سمت پایین بازو ایجاد شود. در ابتدا، درد ممکن است خفیف باشد و فقط در هنگام بالابردن بازو بر روی سر وجود داشته باشد.

علائم پارگی روتاتور کاف ممکن است با گذشت زمان بدتر شوند. درد ممکن است در هنگام استراحت بیش تر دیده شود و دیگر با داروهای بدون نسخه درمان نشود. درد و ضعف در شانه ممکن است فعالیت‌های روتین مانند شانه زدن موها یا رسیدن به پشت شما را دشوارتر کند.

لازم به ذکر است که برخی پارگی‌های روتاتور کاف دردناک نیستند. با این حال، این پارگی ها هنوز هم ممکن است به ضعف بازو و سایر علائم منجر شوند. برخی از پارگی‌های تاندون‌های روتاتور کاف نیازمند عمل جراحی نیستند و می‌توان درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی را برای آن‌ها انجام داد.

پارگی روتاتور کاف معمولا با روش جراحی آرتروسکوپی شانه درمان خواهد شد.

تشخیص پارگی روتاتور کاف

پارگی تاندون روتاتور کاف تست

آزمایشات مختلفی برای تست پارگی روتاتور کاف توسط پزشک معالج پیشنهاد می‌شود.

ابتدا پزشک سعی می‌کند با معاینه دقیق بیمار، زمان بروز علائم را مشخص کرده و ببیند که آیا پارگی روتاتور کاف شانه بر اثر یک سانحه و به صورت ناگهانی رخ داده است یا به مرور زمان درد و ضعف در بازو به وجود آمده است.

سپس پزشک از بیمار می‌خواهد دست خود را در جهات مختلف حرکت داده و میزان درد و یا ضعف بیمار در هنگام حرکت دست را ارزیابی کند. در این آزمایش پزشک می‌خواهد دامنه حرکتی فعال بیمار را معین کند.

سپس پزشک دست بیمار را گرفته و با دقت در جهات مختلف حرکت می‌دهد. در این مواقع ممکن است در زمان حرکت دادن دست و شانه در جهت مختلف، بیمار از درد شکایت کند که می‌تواند به تشخیص دقیق آسیب وی کمک کند.

در ادامه ویدیویی برای شما قرار داده شده است که در آن ۳ تست برای مشخص کردن پارگی تاندون‌های روتاتور کاف نمایش داده شده است که شما می‌توانید در منزل و بدون کمک گرفتن از دیگران انجام دهید.

آزمایش اول: انگشت شست خود را به سمت پایین گرفته و سپس دست خود را در زاویه ۴۵ درجه نسبت به بدن خود در طرفین قرار دهید. سپس با دست دیگر خود، دست مورد آزمایش را به سمت پایین فشار دهید. در صورتی که احساس درد کردید یا ضعفی را در دست خود احساس کردید، احتمال پارگی روتاتور کاف وجود دارد.

آزمایش دوم: انگشت شست خود را به سمت بالا گرفته و دست خود را در کنار بدن خود نگه دارید. حالا دست خود به سمت بالا و تا بالای سر حرکت دهید و سپس به آرامی به سمت پایین بیاورید. در صورتی که نتوانید دست خود را به آرامی به سمت پایین بیاورید و آن را به درستی کنترل کنید و یا دست به صورت ناگهانی به سمت پایین افتاد و احساس درد شدیدی داشتید، احتمال پارگی تاندون بسیار بالا است.

آزمایش سوم: دست خود را به پشت کمر خود ببرید و سپس سعی کنید که دست خود را از پشت خود بالا بیاورید. در صورتی که نتوانستید این کار را انجام دهید یا درد زیادی را داشتید، احتمال پارگی تاندون وجود دارد.

در صورتی که در هر کدام از آزمایش‌های گفته شده در بالا احساس درد، ضعف و یا هر گونه علائم مشکوک داشتید، هر چه سریع‌تر به یک پزشک فوق تخصص شانه برای تشخیص دقیق آسیب خود مراجعه کنید.

در صورتی که پزشک معالج شما به پارگی تاندون روتاتور کاف مشکوک باشد، آزمایش MRI برای شما تجویز خواهد شد. در عکسی که به روش MRI گرفته می‌شود، پارگی و هر گونه آسیب به تاندون‌های روتاتور کاف شانه مشهود خواهد بود و به صورت دقیق می‌توان پارگی جزیی یا کامل تاندون را تشخیص داد.

در صورتی که بیمار با پارگی تاندون به صورت کامل مواجه شده باشد، معمولا روش جراحی شانه به وی برای درمان پیشنهاد می‌شود که این جراحی معمولا به روش آرتروسکوپی یا جراحی شانه با لیزر انجام خواهد شد.

سخن نهایی

امیدواریم توانسته باشیم روش تشخیص و تست پارگی تاندون روتاتور کاف شانه را به صورت کامل به شما بگوییم. در صورتی که درد شانه شما بیش از ۱ هفته طول کشید و همراه با آن احساس ضعف در بازو داشتید، بهتر است هر چه سریعتر به یک پزشک فوق تخصص شانه مراجعه کرده و روند درمان خود را آغاز کنید. جراحی تاندون روتاتور کاف شانه نباید به تعویق بیافتد زیرا در صورتی که زمان زیادی از آسیب به آن‌ها گذشته باشد، امکان ترمیم تاندون وجود ندارد.

در صورت وجود هر گونه سوال یا ابهامی می‌توانید سوالات خود را در بخش نظرات از ما پرسیده و در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما خواهیم بود.

منبع: healthline.com

Rate this post

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx