نوبت تلفنی

09367777557

تقویت عضلات چرخاننده بازو

تقویت عضلات چرخاننده بازو

برنامه توانبخشی تقویت عضلات چرخاننده بازو به منظور تسکین درد، رفع خشکی در شانه و بازیابی عملکرد عادی در مفصل شانه انجام می شود. اولین کار برای اجرای توانبخشی و فیزیوتراپی در شانه انجام دادن حرکاتی ساده برای بازیابی دامنه حرکتی در مفصل شانه است. برای تقویت عضلات چرخاننده بازو تمریناتی که فوق تخصص جراحی شانه میدهد را انجام دهید.

با انجام حرکاتی مثل خم کردن مفصل شانه و همچنین تکان دادن و چرخش عضلات دست به صورت دایره هایی بزرگ می توان لز بروز عوارض جدی چون آسیب تاندوت روتاتورکاف شانه چون یخ زدگی در شانه جلوگیری به عمل آید.

پس از انجام حرکاتی برای افزایش دامنه حرکتی، باید تمرینات مقاومتی را شروع کرد. تمرینات مقاومتی با کش ورزشی و یا دمبل های سبک انجام می شود. آخرین مرحله از توانبخشی در شانه و کتف برای تقویت عضلات چرخاننده بازو انجام تمریناتی با دستگاه های بدنسازی و وزنه می شود.

حرکات کششی برای تقویت عضلات شانه و کتف

عقب و جلو بردن چانه

این حرکت برای افرادی مناسب است که همیشه گردنشان در یک حالت ثابت می ماند. مثلا برای کسانی که تقریبا ۸ ساعت در روز به کامپیوتر و مانیتور نگاه می کنند. در این حرکت چانه خود را به جلو کشیده و به عقب ببرید. طوریکه چلنه به گلوی شما نزدیک شود. چانه شما باید صاف و با زمین موازی باشد. در این حرکت، سر نباید به سمت بالا و یا پایین برود. این ورزش که برای شانه درد مناسب است بهتر است که هر ۱۰ ساعت یکبار صورت بگیرد.

فیزیوتراپی در چانه

چرخش گردن

سر خود را ابتدا به سمت چپ برده و سپس به سمت پایین برده و بعد آن را به سمت بالا ببرید. در واقع یک حرکت u شکل به سمت جلو زده و دوباره همین حرکت را در جهت خلاف انجام بدهید. این حرکت را در هر کدام از جهت ها ۵ مرتبه تکرار کنید. در این حرکت فقط سر و گردن خود را تکان دهید و کمرتان صاف باشد. خم شدن کمر باعث می شود که فشار زیادی به ستون فقرات شما وارد آید.

حرکت چرخش شانه

برای تقویت عضلات چرخاننده بازو بهتر است که گردن و کمر خودتان را صاف نگه داشته تا در راستای مناسبی باشد. سپس شانه هایتان را به طور چرخشی به سمت بالا برده و پایین بیاورید. این حرکت را در حدود ۱۰ مرتبه تکرار کنید. سپش شانه تان را در جهت مقابل چرخانده و باز هم ۱۰ مرتبه تکرار شود.

انجام حرکت چرخش شانه
حرکت چرخشی و کششی شانه

کشش گردن

سرتان را به سمت راست خم کرده به طوری که پوش سمت راست به شانه سمت راستتان نزدیک بشود. می توانید در این حالت دست راستتان را روی قسمت گیجگاهی در سمت چپ سر قرار دهید و بیشتر سر خود را به سمت راست فشار بدهید. می توانید دست چپتان را کنار بدنتان قرار داده و پشت کمر گذاشته و یا برای بیشتر شدن شدن کشش، دسته یک صندلی را با آن بگیرید. این حالت را برای ۳۰ ثانیه حفظ نمایید. بعد از آن همین حرکت رابرای جهت مخالف تکرار کنید.

انجام حرکت صورت گاو در فیزیوتراپی

دست راستتان را کاملا بالا برده و سپس آرنج خودتان را خم کنید. این حرکت را به گونه ای انجام دهید که دستتان پشت سرتان قرار گیرد. دست چپتان را به پشت کمر خود برده و آن را به سمت کتف راستتان نزدیک کنید.  انگشتان دو دست خود را به هم نزدیک کنید تا دستانتان در هم قفل شود. همین حرکت را برای سمت دیگر هم تکرار کنید.

چرخش بازو و حرکت بازو به شکل تیردروازه

کمرتان را به دیوار تکیه داده  تا کتفتان در حال استراحت و خنثی باشد. حال هر دو آرنج خودتان را تا ۹۰ درجه خم کنید و  بازویتان را به سمت بالا ببرید تا پشت دست راستتان به بالا برسد. پس از آن جای دست ها را تغییر بدهید و دست چپتان را بالا ببرید. و دست راست را پایین بیاورید. این حرکت را برای زمان ۳۰ ثانیه تکرار کنید. سعی کنید که بازوان شما در زاویه ۹۰ درجه بمانند.

حرکت کشش ایستاده با دیوار

یک حرکت دیگر برای تقویت عضلات چرخاننده بازو به نام حرکت کشش ایستاده با کمک دیوار است. در این حرکت هر دو دستتان را به دیوار تکیه داده به طوریکه با دیوار زاویه ۹۰ درجه ایجاد شود. حال به سوی عقب قدم برداشته و سعی کنید که بازوهایتان کاملا صاف و کشیده شوند. در این حالت باید از قسمت لگن به سوی جلو خم شوید. شانه هایتان را به سمت عقب نگه دارید، دور گردنتان هم جمع نشود.

حرکت Y ،T ،I در توانبخشی

کمرتان را به دیوار تکیه داده و کف دستان خود را به سمت بیرون بگیرید. به آرامی بازوهایتان را به سمت بالا آورید. باید این حرکت را به گونه ای انجام دهید تا بدن شما شکل Y بگیرد. بعد با بالاتر بردن دست و به هم رسیدن انگشتان دستانتان، بدنتان به شکل I در آید. حتما شانه هایتان مماس با دیوار باشد. شانه هایتان خیلی بیش از حد به دیوار نچسبیده و از طرفی رها نباشد.

حرکت دایره ای بازو در فیزیوتراپی

انجام حرکت دایره ای بازو
حرکت دایره ای بازو در فیزیوتراپی

یک حرکت دیگر برای تقویت عضلات چرخاننده بازو حرکت دایره ای بازو است. در این حرکت از طرف پهلو کنار دیوار بایستید. به آرامی با حرکت بازوی خود یک دایره بزرگ را ایجاد کنید. تا جایی که می شود، به دیوار نزدیک بشوید. بازوی خود را در هر جهت ۱۰ بار بچرخانید. در هنگام انجام این حرکت، کمر و گردن شما در یک راستای درست قرار داشته باشند.

تجویز فیزیوتراپی بعد از عمل جراحی شانه توسط فوق تخصص جراحی شانه 

عمل جراحی شانه با مراقبت های بعد از ان معنا پیدا می کند و باعث سرعت روند بهبودی می شود. بهترین جراحی توسط بهترین فوق تخصص جراحی شانه هم که باشد با مراقبت های خوب و موثر بعد از آن ارزش پیدا می کند. 

[faq title=”سوالات متداول تقویت عضلات چرخاننده بازو” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”حرکت نخ و سوزن چیست؟” number=”1″] روی چهار دست و پای خودتان روی زمین قرار بگیرید. دست چپتان را از روی زمین بلند کرده و بین فضای بین بازوی راست و پای راست ببرید. دست چپتان را تا جایی که ممکن است جلو برده به طوریکه پشت دست و بازو روی زمین کشیده بشود. در این حرکت، بالا تنه و قسمت بالای کمر باید به طور طبیعی چرخش داشته باشد. لگن شما باید ثابت باشد. وقتی که لگن شما شروع به حرکت به سمت راست کرد، حرکت دست چپ به سمت جلو را متوقف نمایید.[/faq_item][faq_item title=”منظور از تقویت عضلات چرخاننده بازو چیست؟” number=”2″]در واقع می توانیم تقویت عضلات روتاتورکاف و تقویت اندام های فوقانی را انجام دهیم.[/faq_item][faq_item title=”آیا حرکات توانبخشی می تواند پارگی روتاتورکاف را بهبود بخشد؟” number=”3″]در بیشتر موارد از پارگی روتاتورکاف درمان های غیر جراحی و حرکات توانبخشی و فیزیوتراپی می تواند علائم بیماری را کاهش داده و دامنه حرکتی را بهبود بخشد. ولی تاثیری روی ضعف عضلات ناشی از بیماری را ندارد..[/faq_item][/faq].

4/5 - (6 امتیاز)

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx