نوبت تلفنی

09367777557

ورزش‌ های سندروم تونل کارپال

با اینکه سندروم تونل کارپال یا چسبندگی عصب دست به صورت سالانه میلیون‌ها نفر را درگیر می‌کند، هنوز دانشمندان نتوانستند دلیل اصلی بروز این بیماری را پیدا کنند و فقط علل ایجاد بیماری سندروم تونل مچ دست مشخص شده است. به صورت کلی می‌توان گفت که سبک زندگی و ژنتیک افراد سهم بالایی در افزایش ریسک ابتلا به این بیماری را دارند.

سندروم تونل کارپال می‌تواند باعث ایجاد بی حسی، گزگز و درد انگشتان دست شود. با اینکه هیچ راه شناخته‌ شده‌ای برای جلوگیری از این بیماری وجود ندارد ولی بعضی از ورزش‌ها می‌تواند به شما کمک کنند تا شانس ابتلا به آن کاهش یابد.

در این مطلب می‌خواهیم ورزش‌هایی که می‌تواند در حالات خفیف بیماری برای درمان تونل کارپال انجام شود را به شما معرفی خواهیم کرد. ولی توجه داشته باشید که بیماری سندروم تونل کارپال به مرور زمان ممکن است گسترش یابد و بهتر است قبل از انجام هر گونه ورزش یا تمرینی با پزشک فوق تخصص دست و شانه مشورت کنید تا روند درمان بیماری را به صورت اصولی طی کنید.

یکی از سوالات متداول کاربران این است که برای تنگی کانال دست به چه دکتری باید مراجعه کنید که در جواب باید بگوییم برای درمان این بیماری باید به یک پزشک فوق تخصص مچ دست مراجعه کنید.

ورزش برای تقویت عصب دست ممکن است کلید واژه‌ای باشد که شما با جستجوی آن به این صفحه رسیده باشید. باید توجه داشته باشید که ما می‌توانیم عضلات خود را تقویت کنیم و بافت اعصاب قابل تقویت نیستند. چسبندگی عصب دست نه با تقویت کردن و بلکه با برداشتن فشار بر روی آن که ممکن است از تنگی کانال مچ ناشی شده باشد، برطرف خواهد شد. در ادامه مطلب فیلم ورزش برای درمان سندروم تونل کارپال نیز قرار داده شده است.

ورزش‌های مخصوص سندروم تونل کارپال

برای درمان خانگی تونل کارپال در حالت‌های خفیف می‌توانید از ۹ ورزش گفته شده در عکس استفاده کنید. این ورزش‌ها بسیار ساده هستند و نیاز به ابزار خاصی ندارند و در اینجا هر کدام از آن‌ها را به صورت جداگانه توضیح خواهیم داد. شما باید این ورزش‌ها را به صورت روزانه هر نوبت ۳ ست و ۱۰ تکرار انجام دهید.

این ورزش‌ها توسط آقای دکتر روزبه تقوی، فوق تخصص دست خوب در تهران طراحی و برای بسیاری از بیماران مبتلا به چسبندگی عصب دست مفید می‌باشد.

ورزش 1 مخصوص سندروم تونل کارپال

۱- مچ دست خود را به طرف داخل و خارج حرکت دهید. این کار را به صورت جانبی نیز انجام دهید. این کار به عضلات ساعد کمک می‌کنند که تقویت شوند.

ورزش 2 مخصوص سندروم تونل کارپال

۲- با استفاده از دست دیگر خود مچ دست آسیب دیده را به سمت داخل و خارج فشار دهید. مقدار فشار به حدی باشد که درد زیادی تحمل نکنید. با کشیدن عضلات ساعد و بازو، التهاب در مچ دست کاهش می‌یابد.

ورزش 3 مخصوص سندروم تونل کارپال

۳- بر روی شکم خود دراز بکشید و دستان خود را باز کنید. سپس شست دست را مطابق شکل به سمت بالا بگیرید و دستان‌ خود را بالا بیاورید. این کار با فشار آوردن به پشت کتف باعث تقویت این عضلات خواهد شد.

ورزش 4 مخصوص سندروم تونل کارپال

۴- دو دست خود را بر روی چارچوب در گذاشته و بدن خود را به سمت جلو بیاورید. حرکت کششی باعث افزایش جریان خون در شانه و کتف خواهد شد.

ورزش 5 مخصوص سندروم تونل کارپال

۵- دستان خود را در پشت بدن گره کرده و گردن خود را به سمت راست و چپ حرکت دهید. با توجه به اینکه عصب مدین از گردن شروع می‌شود، این حرکت تاثیر بسیار خوبی بر کاهش التهاب آن دارد.

ورزش 6 مخصوص سندروم تونل کارپال

۶- بر روی یک صندلی نشسته و دستان خود را در پشت گردن قرار دهید. سپس گردن خود را به سمت عقب بیاورید. با آزاد سازی عصب مدین، علائم بیماری تونل کارپال کاهش پیدا خواهد کرد.

ورزش 7 مخصوص سندروم تونل کارپال

۷- کتف خود را از پشت منقبض کرده و به هم نزدیک کنید. هدف اصلی از این ورزش تحریک و تقویت عضلات پشت کتف است.

ورزش 8 مخصوص سندروم تونل کارپال

۸- یک بطری یا قوطی را در دست خود گرفته و دست خود را از مچ بالا و پایین ببرید. با استفاده از یک وزنه سبک می‌توان عضلات ساعد را تقویت کرد و تاندون‌های متصل به مچ دست را نیز منعطف تر کرد.

ورزش 9 مخصوص سندروم تونل کارپال

۹- یک توپ بادی را در دست خود گرفته و با انگشتان خود فشار دهید. با درگیر کردن تاندون‌های انگشتان دست و همچنین تقویت عضلات متصل به انگشتان، التهاب در ناحیه کارپال به مرور زمان کاهش خواهد یافت.

ورزش‌های تنگی کانال مچ دست

اگر می‌خواهید از این بیماری خلاص شوید یا هیچ وقت به آن گرفتار نشوید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که ۳ ورزشی که در ادامه گفته شده است را به صورت روزانه انجام دهید.

۱- حرکت عنکبوتی

حرکت عنکبوتی برای تمرین سندروم تونل کارپال

این حرکت باعث کشش کف دست شما خواهد شد و عصب مدین دست شما که نقش اساسی در بیماری سندروم تونل کارپال دارد را حرکت خواهد داد. این حرکت بسیار ساده است و شما می‌توانید به راحتی در محل کار خود انجام دهید و نیاز به هیچ ابزاری ندارد.

دستان خود را مانند عکس به سمت پایین گرفته و نوک انگشتان خود را به یکدیگر بزنید. سپس انگشتان خود را تا جایی که می‌توانید از یکدیگر دور کنید و دوباره به حال اولیه برگردانید.

۲- لرزاندن دست

سندروم تونل کارپال ورزش لرزاندن دست

این حرکت بسیار ساده مانند زمانی است که شما دستان خود را شسته و می‌خواهید آن‌ها را خشک کنید. در هر ساعت این حرکت را برای ۱ الی ۲ دقیقه انجام داده و با استفاده از این ورزش تاندون‌های فلکسور انگشت شما و همچنین عصب مدین دست حرکت خواهد کرد و خشکی کمتری در آن به وجود می‌آید.

اگر انجام این روش برای شما سخت است می‌توانید بعد از هر بار شستشوی دست این کار را به روتین خود اضافه کنید تا به عنوان یک عادت همیشگی در ذهن شما باقی بماند.

۳- کشش تاندون مچ دست

ورزش سندروم تونل کارپال چسبندگی عصب دست کشش تاندون

در این ورزش سعی می‌کنیم که تاندون فلکسور دست را مورد کشش قرار دهیم و انعطاف پذیری آن را افزایش دهیم. برای این ورزش بازوی خود را در جلوی خود طوری نگه دارید که کف دست به سمت بالا باشد. سپس با دست دیگر خود، انگشتان خود را گرفته و به سمت پایین فشار بیاورید. این فشار را تا جایی ادامه دهید که دردناک نباشد. سپس این پوزیشن را برای ۱۵ الی ۲۰ ثانیه نگه دارید. این کار را می‌توانید برای ۲ الی ۴ بار برای هر دو دست تکرار کنید.

فیلم ورزش برای درمان سندروم تونل کارپال

در ویدیو بالا، فیلم ورزش تنگی کانال مچ دست برای شما قرار داده شده است و می‌توانید مشاهده فرمایید.

سخن نهایی

به شما پیشنهاد می‌کنیم که مطلب دیگر ما در مورد سندروم تونل کارپال را مطالعه کنید و در صورتی که احساس می‌کنید که به این بیماری مبتلا شدید، هر چه زودتر با پزشک متخصص آن را مطرح کنید. ورزش‌هایی که در این صفحه با شما به اشتراک گذاشتیم، می‌تواند جلوی مبتلا شدن به بیماری تنگی کانال مچ دست را بگیرد و یا از بدتر شدن آن جلوگیری کند.

در صورتی که پزشک معالج شما تشخیص دهد که بیماری شما در وضعیت وخیمی است، معمولا روش جراحی پیشنهاد شده که یک جراحی ساده با کمترین عوارض است و شما می‌توانید در زمان بسیار کوتاهی بازتوانی خود را انجام دهید. توجه داشته باشید که درمان قطعی سندروم تونل کارپال ، عمل جراحی است.

به هر حال در صورتی که سوالی در مورد ورزش‌های تنگی تونل کارپال یا تقویت عصب دست دارید، می‌توانید در بخش نظرات از ما بپرسید و سعی خواهیم کرد که در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما باشیم.

سوالات متداول در مورد ورزش‌ های سندروم تونل کارپال

۱- آیا انجام ورزش‌ها به تنهایی می‌تواند به عنوان درمان سندروم تونل کارپال انجام شود؟

جواب قطعا خیر است. در صورتی که به این بیماری مبتلا هستید بهتر است در ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا درجه بیماری شما تشخیص داده شود. در صورتی که بیماری شما خفیف باشد، انجام ورزش ها در کنار دارودرمانی می‌تواند باعث کاهش علائم و کم شدن درد شما کند. ولی ورزش‌ها به تنهایی نمی‌توانند به درمان شما کمک کنند.

۲- آیا مصرف مواد غذایی مشخصی می‌تواند در درمان سندروم تونل کارپال نقش داشته باشد؟

بله. بهتر است که از مصرف غذاهای چرب و شیرین اجتناب کنید و به جای خوردن فست فود از مواد غذایی مثل ماهی، میوه‌جات، سبزیجات و سیب زمینی استفاده کنید.

۳- برای درمان سندروم تونل کارپال باید به چه پزشکی مراجعه کرد؟

برای درمان سندروم تونل کارپال باید به یک پزشک ارتوپد با فوق تخصص دست مراجعه کنید. بهترین جراح سندروم تونل کارپال در تهران، آقای دکتر روزبه تقوی است که تجربه درمان بیش از ۱۰۰۰ بیمار مبتلا به این بیماری را در کارنامه خود دارد.

منبع: healthline و myhealth.alberta.ca

Rate this post

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
2
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx