نوبت تلفنی

09367777557

درمان چسبندگی در عصب دست

تاندون دست 

حرکت استخوان و مفاصل به وسیله حرکت بافت های به شکل طناب است. این بافت ها تاندون ها هستند. با انقباض در عضله تاندون حرکت می کند و با حرکت تاندون، مفاصل و استخوان هم به حرکت در می آیند.  یکی از اختلالاتی که در کار تاندون ها ایجاد می شود، چسبندگی عصب دست است که دارای علل و علائمی است که در این مقاله به آن می پردازیم. در ادامه هم به تشخیص و راه های درمان چسبندگی در عصب دست می پردازیم.

چسبندگی در عصب دست

فرایند حس و حرکت در دست توسط سه عصب مدیان، اولنا و رادیال صورت می گیرد. عصب مدیان برای رسیدن به انگشتان دست، از بین مچ که مشابه یک تونل به نام تونل کارپ است عبور می کند. اگر در طول این عبور عصب مدیان تحت فشار قرار گیرد، گزگز شدن، کوکور شدن و سستی را در انگشتان احساس خواهید کرد. البته این حالات ممکن است که در ناحیه بازو و ساعد و شانه هم اتفاق بیافتد و فقط مخصوص انگشتان دست نیست.

اعصاب و تاندون دست
تاندون دست

درمان چسبندگی در عصب دست

در جهت درمان چسبندگی در عصب دست، راه کارهای زیادی وجود دارد. راه کارهای غیر جراحی و جراحی است که از این راه کارها غیر جراحی می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم.

  • پرهیز از حرکات تکراری
  • اصلاح طرز نشستن
  • تصحیح حالت قرار کیری مچ دست در حین کار
  • استفاده شبانه روزی از مچ بند های مخصوص در سه ماه اول بعد از مبتلا شدن به این اختلال دست
  • انجام اولتراسوند و لیزر درمانی
  • مصرف داروهای خاص با دستور پزشک
  • تزریق کورتیکو استروئید ها و مدالیتی ها
  • تنظیم بودن زاویه مچ بند

جراحی چسبندگی در عصب دست

اگر فرد مبتلا با درمان چسبندگی در تاندون دست به صورت غیر جراحی بهبود پیدا نکند و تحلیل عضلات دست و یا درگیری شدید عصبی در نوار عصب دیده شود، برای درمان چسبندگی در عصب دست، جراحی توصیه می شود.

عوارض جانبی پس از عمل تاندون دست

  • از رایج ترین عوارض پس از جراحی تاندون دست، عفونت و جراحی نامناسب است. و اینکه چسبندگی بافت های دیگر هم اتفاق بیافتد.
  • اگر دست پس از عمل جراحی در محیطی مرطوب قرار بگیرد، امکان عفونت آن بیشتر است. از نشانه های عفونت، تورم و قرمزی است. تب و احساس درد هم از نشانه های دیگر آن می تواند باشد.
  • اگر احساس کردید که ممکن است به عفونت پس از جراحی دچار شده اید سریعا با پزشک خود تماس بگیرید تا درمان صورت بگیرد. غالبا هم راه درمان آن استفاده از آنتی بیوتیک است.
جراحی کردن تاندون دست
جراحی دست
مراقبت پس از درمان چسبندگی در عصب دست با جراحی

برای حصول نتیجه بهتر در بهبودی فرد تحت درمان جراحی قرار گرفته معمولا حرکات ورزشی و فیزیوتراپی تجویز می شود و البته این در همه بیماران صورت نمی گیرد و تجویز نمی شود.

بهتر است پس از عمل جراحی از فعالیت های شدید و حرکاتی که موجب آسیب و فشار روی قسمت جراحی می شود، پرهیز شود. تحت کنترل و ویزیت پزشک باشید.

علت ایجاد چسبندگی در تاندون دست

عوامل زیادی در بروز این بیماری نقش دارند. با پیشرفت این بیماری قدرت در انگشتان کم می شود و عضلات دست ضعیف و لاغر می شوند.

  • یکی از عوامل شایع در ایجاد چسبندگی در تاندون دست انجام حرکات تکراری در دست است. مثلا شغل هایی مثل قالیبافی که باعث ایحاد این عارضه می شود.
  • رماتیسم مفصلی، دیابت و کم کاری تیروئید و تغییرات هورمونی و یائسگی هم می تواند از علت ایجاد چسبندگی تاندون دست در افراد باشد.
تشخیص چسبندگی عصب دست

تشخیص صحیح بیماری چسبندگی تاندون دست باید به موقع صورت گیرد. برای درمان چسبندگی در عصب دست دست بهتر است که بررسی و معاینه دقیق بیمار صورت بگیرد. و بیمارانی که علائم و نشانه های معمول سندرم تونل کارپ را دارند، نیازی به آزمایش اضافی ندارند. سونوگرافی و بررسی های الکترو دیاگنتیک برای تأیید تشخیص در موارد غیرمعمول و رد سایر علل مفید است. پزشک برای اطمینان و تشخیص نوار عصب و عضله را برای بیماران تجویز می کند.

نشانه های چسبندگی در تاندون دست

اختلال در تونل کارپ نشانه هایی را در فرآیند حرکت دست و انگشتان به وجود می آورد. از نشانه های وجود این عارضه می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. درد
  2. سوزش
  3. گزگز شدن
  4. بی حسی در کف دست و انگشتان
  5. ضعف در انگشت شصت و بقیه انگشتان
این تصویر چسبندگی در تاندون دست را نشان می دهد.
چسبندگی در تاندون

سخن آخر

اگر درمان چسبندگی در عصب دست با درمان های غیر از جراحی بهبود پیدا نشود و فرد مبتلا با درمان چسبندگی تاندون دست به صورت غیر جراحی به سلامتی دست پیدا نکند و تحلیل عضلات دست و یا درگیری شدید عصبی در نوار عصب دیده شود، برای درمان چسبندگی عصب دست، جراحی توصیه می شود.

[faq title=”سوالات متداول درمان چسبندگی در عصب دست” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”پس از تشخیص چسبندگی تاندون دست چقدر زمان می توان بگذرد تا جراحی صورت گیرد؟” number=”1″]بهتر است پس از تشخیص درمان به سرعت این اتفاق بیافتد.[/faq_item][faq_item title=”تشخیص اینکه آیا چسبندگی در تاندون نیاز به جراحی دارد چگونه انجام می شود؟” number=”2″]سونوگرافی و بررسی های الکترو دیاگنتیک برای تأیید تشخیص در موارد غیرمعمول و رد سایر علل مفید است. پزشک برای اطمینان و تشخیص نوار عصب و عضله را برای بیماران تجویز می کند.[/faq_item][faq_item title=”ایا پس از عمل جراحی تاندون دست، رژیم غذایی خاصی باید داشت؟” number=”3″]بهتر است با غذاهای آبکی شروع کنیم و کم کم به رژیم غذایی عادی برگردیم. برای جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ این وضعیت بسیار مناسب است.[/faq_item][/faq]

3.2/5 - (10 امتیاز)

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
1
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx