نوبت تلفنی

09367777557

دررفتگی مفصل آرنج کودکان

دررفتگی مفصل آرنج

وقتیکه استخوان های تشکیل دهنده مفصل آرنج از جای خودشان خارج بشوند، دررفتگی مفصل آرنج ایجاد می شود. معمولا این اتفاق زمانی به وجود می آید که فردی با دست باز زمین بخورد. این اتفاق در کودکان زیاد پیش می آید، مخصوصا کودکانی که به تازگی راه افتاده اند. به همین علت در این مقاله درباره دررفتگی مفصل آرنج کودکان مطالعه ای داریم. برای مراقبت بهتر تا رسیدن به بهبود کامل، می توانید از پرستار کودک در منزل کمک بگیرید.

تصویری از دررفتگی در مفصل آرنج
دررفتگی مفصل آرنج

دررفتگی مفصل آرنج کودکان

در کودکانی که به تازگی راه افتاده اند دررفتگی مفصل آرنج کودکان بسیار شایع است. بیشتر زمانی اتفاق می افتد که کسی بخواهد کودک را با گرفتن ساعدش در راه رفتن کمک بدهد. اگر کودک شما دچار دررفتگی مفصل آرنج شده است، سریعا به پزشک متخصص مراجعه نمایید. اگر این عارضه خیلی زود درمان نشود، افتادگی و فشار به رگ های خونی و اعصاب اطراف را ایجاد می کند.

نشانه های دررفتگی مفصل آرنج کودک

معمولا در دررفتگی مفصل آرنج کودکان، کودک احساس درد می کند و با حرکت دادن آرنج این درد را احساس می کنند. در این موارد کودک از دست خودش استفاده نمی کند و در کنار بدن خود نگه می دارد. اگر آرنج به صورت جزئی دررفته باشد، ممکن است به دلیل کشیدگی رباط ها ایجاد درد و تورم و کبودی در ناحیه آرنج بشود. از نشانه های دررفتگی مفصل آرنج می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • درد زیاد در آرنج 
  • بدشکلی واضح در مفصل آرنج
تورم در آرنج کودک
تورم و درد در مفصل آرنج کودک

علت دررفتگی مفصل آرنج در بزرگسالان چیست؟

  1. زمین خوردن
  2. تصادف
  3. بلند کردن ناگهانی کودک
  4. کشیدن ناگهانی
عوامل خطر در دررفتگی مفصل آرنج چیست؟
  • سن : آرنج کودکان نسبت به بزرگسالان از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است. پس می توان گفت که دررفتگی مفصل آرنج در افراد جوان شایع تر از بزرگسالان است.
  • وراثت : بعضی افراد، به علت مادرزادی با رباط های شل تر نسبت به حالت عادی به دنیا می آیند.
  • شرکت در فعالیت های ورزشی : بسیاری از در رفتگی های آرنج در اثر فعالیت های ورزشی به وجود می آیند، بیشتر هم ورزش هایی که در آن ها آرنج وزن زیادی را باید تحمل کند، ورزش هایی مثل ژیمناستیک، خطر زیادی برای در رفتگی مفصل آرنج را دارد.

تشخیص دررفتگی آرنج کودکان و مراجعه به پزشک

پزشک متخصص به دقت مفصل آسیب دیده را بررسی کرده و معاینه ای را انجام می دهد تا متوجه شود که دست آسیب دیده سرد یا بی حس نشده باشد (این می تواند علامت فشار آمدن به یک رگ خونی و یا عصب باشد). برای تشخیص شکستگی های احتمالی که در مفصل آرنج ایجاد شده است، اغلب به عکس برداری با اشعه ایکس نیاز خواهد شد.

اگر کودک شما دچار درد و بدشکلی در ناحیه مفصل آرنج شده است باید فورا به پزشک مراجعه نمایید. این عارضه بهتر است که سریعا درمان شود. اگر این عارضه خیلی زود درمان نشود، افتادگی و فشار به رگ های خونی و اعصاب اطراف را در پی دارد.

درمان دررفتگی آرنج کودکان 

در دررفتگی مفصل آرنج کودکان احتیاج است که سریعا توسط فردی متخصص جا انداخته شود. پس از اینکه مفصل جا انداخته شد، یخ و دارو به منظور کاهش التهاب و درمان درد آرنج لازم است. ممکن است که در بعضی از موارد با روش دستی نتوان مفصل را جا انداخت و احتیاج به عمل جراحی در مفصل آرنج باشد.

پس از جااندازی مفصل آرنج برای مدتی باید آرنج را ببندید و از حرکت دادن آن خودداری نمایید. پس از عمل معمولا توسط یک فیزیوتراپیست، تمرینات تقویتی و کششی را باید انجام دهید تا دامنه حرکتی شما در قسمت آرنج به روال عادیش برگردد.

دارو درمانی

قبل از اینکه دررفتگی توسط پزشک جا انداخته شود، به کودکتان دارویی در جهت کاهش درد و تورم داده می شود و شل شدن عضلات را هم شامل می شود.

فیزیوتراپی پس از درمان دررفتگی در مفصل آرنج کودکان

پس از اینکه استخوان ها ی مفصل آرنج در جای خود قرار گرفتند به انجام حرکات فیزیوتراپی باید پرداخت تا دامنه حرکتی در ناحیه مذکور به حالت عادی خودش برگردد. روش درمانی در فیزیوتراپی عبارتند از:

  • تحریک الکتریکی اعصاب از روی پوست (TENS)
  • فراصوت
  • باز توانی در مفصل آرنج
  • تمرینات فیزیوتراپی
  • تمریناتی در ارتباط با دامنه حرکتی
  • تمرینات کششی و انعطاف پذیری
  • تمرینات و حرکات تقویتی
  • آگاه کردن بیمار

درمان جراحی در دررفتگی مفصل آرنج کودکان

تصویری از جراحی دررفتگی مفصل آرنج
جراحی مفصل آرنج

درمان جراحی در دررفتگی مفصل آرنج کودکان زمانی اتفاق می افتد که از موارد زیر در این عازضه پیش آید.

  • هر کدام از استخوان های در رفته، دچار شکستگی نیز شده باشند.
  • رباط های پاره شده نیاز به اتصال داشته باشند.
  • رگ های خونی و اعصاب آسیب دیده نیاز به ترمیم داشته باشند.
چگونه از ایجاد دررفتگی مفصل آرنج در کودکان جلوگیری کنیم؟

خیلی مهم است که والدین بدانند به محض اینکه دررفتگی آرنج  کودکان اتفاق افتاده است، احتمال عود زیاد است.

به همین علت برای جلوگیری از بروز اولیه یکسری دستورالعمل هایی وجود دارد که والدین و مراقبان می توانند

ان را رعایت کنند و از اسیب به کودکانشان جلوگیری نمایند.

  • برای بلند کردن ایمن کودک، به آرامی زیربغل کودک را بگیرید. کودکان را با نگه داشتن دست یا بازو بلند نکنید.
  • با نگه داشتن دست یا بازو، کودک را تاب ندهید. ازکشیدن دست یا بازوی کودک خودداری نمایید.

[faq title=”سوالات متداول دررفتگی مفصل آرنج کودکان” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”آیا در دررفتگی آرنج کودک درمان دارویی هم صورت می گیرد؟” number=”1″]قبل از اینکه دررفتگی توسط پزشک جا انداخته شود، به کودکتان دارویی در جهت کاهش درد و تورم داده می شود و شل شدن عضلات را هم شامل می شود.[/faq_item][faq_item title=”درمان دررفتگی مفصل آرنج کودک چگونه است؟” number=”2″]در دررفتگی مفصل آرنج کودکان احتیاج است که سریعا توسط فردی متخصص جا انداخته شود. پس از اینکه مفصل جا انداخته شد، یخ و دارو به منظور کاهش التهاب و درمان درد آرنج لازم است. ممکن است که در بعضی از موارد با روش دستی نتوان مفصل را جا انداخت و احتیاج به عمل جراحی در مفصل آرنج باشد.[/faq_item][faq_item title=”نشانه ای دررفتگی در آرنج کودکان چیست؟”number=”3″]در دررفتگی مفصل آرنج کودکان احتیاج است که سریعا توسط فردی متخصص جا انداخته شود. پس از اینکه مفصل جا انداخته شد، یخ و دارو به منظور کاهش التهاب و درمان درد آرنج لازم است. ممکن است که در بعضی از موارد با روش دستی نتوان مفصل را جا انداخت و احتیاج به عمل جراحی در مفصل آرنج باشد.[/faq_item][/faq].

1/5 - (1 امتیاز)

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx