نوبت تلفنی

09367777557

ورزش برای درمان انگشت ماشه‌ ای

اگر شغل شما تایپیست یا کار با کامپیوتر است و به مدت طولانی از انگشتان خود استفاده می‌کنید، این امکان وجود دارد که مبتلا به بیماری تریگر فینگر یا انگشت ماشه‌ای شوید. انگشت ماشه‌ای یکی از بیماری‌های دست است که در آن انگشت در حالت خمیده گیر می‌کند و با فشار مثل ماشه رها می‌شود.

ما در مطلب دیگری به صورت کامل در مورد این بیماری صحبت کردیم که به شما پیشنهاد می‌کنیم که آن را مطالعه کنید و در این مطلب می‌خواهیم ورزش‌ها و تمریناتی را به شما بگوییم که می‌تواند به شما برای رهایی از این بیماری در منزل کمک کند.

توجه داشته باشید که این ورزش‌ها نمی‌تواند روش درمان قطعی این بیماری باشد و در صورت مبتلا شدن به بیماری تریگر فینگر باید در ابتدا به یک پزشک ارتوپد فوق تخصص دست و شانه مراجعه نمایید. همچنین درمان خانگی انگشت ماشه ای فقط در حالت خفیف امکان پذیر است. این ورزش‌ها نمی‌تواند جای یک معاینه تخصصی را بگیرد.

درمان انگشت ماشه ای با ورزش

انگشت ماشه ای زمانی اتفاق می‌افتد که شما برای مدتی طولانی انگشتان خود را خم کرده و تاندونی که باعث خم شدن انگشت شما می‌شود (تاندون فلکسور) خشک و یا ملتهب می‌شود. تمرینات ورزشی زیادی هستند که می‌توانند به شما کمک کنند تا این بیماری را درمان کنید و حرکات انگشتان خود را به حالت طبیعی برگردانید. ولی قبل از اینکه به این تمرینات بپردازیم، بهتر است که به موارد زیر توجه کنید.

چه عضلاتی را ما در این تمرینات هدف خود قرار می‌دهیم؟

ورزش‌های انگشت ماشه‌ای با هدف تمرین دادن تاندون‌های فلکسور که از ساعد دست شروع شده و به انگشت ختم می‌شوند، طراحی شده‌اند. این تمرینات باعث حرکت دادن تاندون‌های اکستانسور انگشت که باعث صاف شدن انگشت نیز می‌شوند

برای تمرین‌های تریگر فینگر به چه ابزاری نیاز داریم؟

برای انجام این تمرینات نیازی به هیچ ابزار خاصی نداریم و شما می‌توانید از یک کش موی‌ سر و تعدادی سکه استفاده کنید.

تمرینات چگونه به ما کمک می‌کنند تا بیماری را درمان کنیم؟

این تمرینات در طول زمان باعث کاهش التهاب در تاندون‌های دست شده و درد دست و انگشتان را کاهش خواهد داد.

برای تمرین شما می‌توانید روزانه ۱۵ دقیقه از وقت خود را اختصاص دهید ولی بهتر است قبل از شروع تمرینات با پزشک معالج خود مشورت کنید.

۱- کشیدن تاندون اکستنسور انگشت

Finger-Extensor-Stretch

تعداد حرکت: ۲ ست، ۶ تکرار، ۳ بار در روز

کف دست خود را بر روی یک سطح صاف بگذارید. انگشت بیمار خود را با نوک انگشت سالم دست دیگر خود گرفته و آن را به آرامی به سمت بالا بکشید. تا جایی که می‌توانید انگشت خود را صاف نگه دارید و کف دست خود را به سطح صاف بچسبانید. بالا کشیدن انگشت را جایی انجام دهید که دردی را تحمل نکنید و آن را ۵ ثانیه در همین حالت نگه دارید. این کار را برای ۴ انگشت دیگر خود نیز انجام دهید.

۲- بالا بردن انگشت

Finger-Lifts

تعداد حرکت: ۲ ست، ۶ تکرار، ۳ بار در روز

کف دست خود را بر روی یک میز قرار دهید و انگشتان خود را تا جایی که می‌توانید بالای بیاورید.

۳- حرکت تاندون

Tendon-Gliding

تعداد حرکت: ۳ ست، ۴ تکرار، ۳ بار در روز

انگشتان خود را تا جایی که می‌توانید بکشید و با ۴ انگشت خود (به جز شست) کف دست خود را لمس کنید. سپس انگشتان خود را باز کرده و این بار نوک هر ۴ انگشت را با استفاده از انگشت شست دست، لمس کنید. 

۴- مشت کردن

Finger-Spread

تعداد حرکت: ۳ ست، ۱۲ تکرار، ۳ بار در روز

پشت دست خود را بر روی میز قرار داده و دست خود را مشت کنید.

۵- برداشتن سکه

Object-Pickups

تعداد حرکت: ۲ ست، ۵ تکرار، ۲ بار در روز

برای این تمرین بهتر است از اشیا کوچک مثل سکه، درب بطری یا مداد استفاده کنید. این اشیا را با استفاده از ۲ انگشت برداشته و به قسمت دیگر میز منتقل کنید.

۶- فشار دادن توپ

Palm-Presses

تعداد حرکت: ۲ ست، ۵ تکرار، ۳ بار در روز

برای این تمرین نیاز به یک توپ کم باد یا خمیر بازی دارید. دستان خود را باز کرده و توپ را در کف دست خود قرار دهید. حالا توپ را با استفاده از انگشتان خود فشار داده و ۳ ثانیه نگه دارید. سپس دست خود را باز کرده و این حرکت را تکرار کنید.

۷- لمس انگشتان

‘O’-Exercise

تعداد حرکت: ۲ ست، ۶ تکرار، ۳ بار در روز

پشت دست خود را بر روی میز قرار داده و هر انگشت خود را برای ۳ ثانیه با انگشت شست خود لمس کنید. سعی کنید که مچ خود را حرکت ندهید.

۸- حرکت با کش

Thumb-Extension

تعداد حرکت: ۳ ست، ۸ تکرار، ۳ بار در روز

برای این تمرین به یک کش مو احتیاج دارید. کش را در بین انگشت شست و انگشت اشاره خود قرار دهید و با استفاده از انگشت شست دست دیگر، آن را حرکت داده و برای ۲ ثانیه نگه دارید.

۹- مشت کردن حوله

Paper-Or-Towel-Grasp

تعداد حرکت: ۳ ست، ۱۲ تکرار، ۲ بار در روز

برای این تمرین به یک حوله احتیاج دارید. حوله را بر روی میز قرار داده و کف دست خود را بر روی آن بذارید. حوله را با کف دست خود مچاله کرده و ۳ ثانیه نگه دارید. سپس دست خود را باز کنید و دوباره این کار را انجام دهید.

۱۰- فشار انگشت به داخل

Finger-And-Hand-Openers

تعداد حرکت: ۳ ست، ۶ حرکت، ۲ بار در روز

دست خود را باز کرده و با استفاده از انگشت اشاره دست دیگر خود، انگشت ها را به سمت داخل فشار دهید. بهتر است که کف دست آسیب دیده خود را قبل از این حرکت ماساژ دهید. 

۱۱- درست کردن عدد هشت

Finger-V-Stretch

تعداد حرکت: ۳ ست، ۸ حرکت، ۳ بار در روز

همه انگشتان خود به جز انگشت اشاره و وسط را در داخل کف دست جمع کرده و با ۲ انگشت خود، عدد ۸ را بسازید.

۱۲- کشش انگشتان با کش

Finger-Stretches

تعداد حرکت: ۲ ست، ۶ حرکت، ۳ بار در روز

پنج انگشت خود را بهم نزدیک کرده و سپس یک کش مو را درون آن‌ها بگذارید. حالا سعی کنید که با هر ۵ انگشت فشاری مساوی را به کش وارد کنید. 

ورزش‌های انگشت ماشه‌ای

نرمش انگشت ماشه ای می‌تواند در کنار داروهایی که پزشک برای شما تجویز می‌کند، روند درمان شما را سریع‌تر کند. در صورتی که احساس کردید درد در دست شما بیشتر شده، بهتر است انجام ورزش را متوقف کرده و سریعا به پزشک معالج خود مراجعه کنید. یکی از بهترین روش‌های عدم ابتلا به بیماری انگشت ماشه‌ای، استراحت دادن و تمرینات مختلف ورزشی است. پس با کاهش فشار بر روی انگشتان خود، ریسک از دست رفتن سلامتی دست و انگشتان خود را کاهش دهید.

خوشحال می‌شویم که در صورت بروز هرگونه سوال یا ابهامی، از طریق بخش نظرات با ما در ارتباط باشید و سعی خواهیم کرد که در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما باشیم.

منبع: stylecraze.com و surreyphysio.co.uk

Rate this post

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
2
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx