نوبت تلفنی

09367777557

شکستگی استخوان بازو

شکستگی استخوان بازو به عنوان تنها استخوان موجود در بخش بالایی دست، به ندرت اتفاق می‌افتد. از آنجایی که این استخوان از قدرت بسیار زیادی برخوردار است، معمولا باید نیروی سهمگینی به آن وارد شود تا بتواند این استخوان را بشکند. افتادن از ارتفاع یا سوانح رانندگی از جمله دلایل اصلی شکستگی استخوان بازو محسوب می‌شوند.

بستگی به مقدار آسیب و همچنین آسیب به اعضای دیگر بدن در کنار استخوان بازو، ترمیم شکستگی ممکن است تا چند ماه زمان ببرد. در این مطلب به صورت کامل در مورد شکستگی استخوان بازو صحبت خواهیم کرد و روش درمان آن را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

استخوان بازو چگونه می‌شکند؟

شکستگی استخوان هومروس، نام پزشکی شکستگی استخوان بازو است که به استخوانی مابین آرنج و شانه اطلاق می‌شود. شکستگی استخوان بازو در سوانح رانندگی یا سقوط از ارتفاع رخ داده و ممکن است برای درمان آن نیاز به جراحی داشته باشید.انواع شکستگی استخوان بازو

برای اینکه روند درمانی دقیق‌تری برای شما در نظر گرفته شود، معمولا پزشک فوق تخصص دست نوع شکستگی استخوان را نیز برای شما مشخص خواهد کرد که از انواع آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شکستگی عرضی: این نوع از شکستگی بر خلاف جهت حرکت استخوان اتفاق می‌افتد.
    شکستگی استخوان بازو به صورت عرض
  • شکستگی مایل: این نوع از شکستگی به صورت مایل اتفاق می‌افتد.
    شکستگی استخوان بازو به صورت اریب
  • شکستگی مارپیچی: این نوع از شکستگی زمانی اتفاق می‌افتد که شکستگی به صورت دایره وار و از جلوی استخوان به سمت پشت کشیده شده باشد.
  • شکستگی‌های چند بخشی: اگر شکستگی در یک استخوان و حداقل در ۲ بخش مختلف آن اتفاق افتاده باشد، به این نوع از شکستگی، شکستگی چند بخشی یا شکستگی سگمنتی گفته می‌شود.
  • شکستگی خرد شده: در این نوع از شکستگی، حداقل ۲ بخش مختلف در یک استخوان شکسته و خرد شدگی شدیدی نیز در استخوان دیده می‌شود. این نوع از شکستگی باید با جراحی درمان شود.
  • شکستگی نهفته: به شکستگی‌هایی گفته می‌شود که آسیب زیادی به استخوان نزده و معمولا در عکس به سختی دیده می‌شوند.

تمامی دسته‌بندی‌های گفته شده در بالا می‌تواند به صورت شکستگی باز یا شکستگی بسته رخ دهند. شکستگی باز در استخوان بازو به این معنی است که بخشی از استخوان شکسته شده پوست را سوراخ کرده و به بیرون از بدن آمده است. این نوع از شکستگی‌ها بسیار جدی بوده و حتما روش جراحی برای درمان آن‌ها استفاده خواهد شد. شکستگی‌های باز معمولا طول درمان بیشتری دارند و ریسک بیشتری برای عفونت و عوارض را برای بیمار به همراه دارند.

اگر شکستگی استخوان بازو در نزدیکی آرنج اتفاق بیافتد، به آن Supracondylar Humerus Fracture گفته شده و به عنوان شکستگی آرنج نیز شناخته می‌شود. معمولا این نوع از شکستگی بیشتر برای کودکان اتفاق می‌افتد و درمان آن بسته به شدت شکستگی می‌تواند از روش‌های بدون جراحی و جراحی را شامل شود.

شکستگی در استخوان بازو ممکن است همراه با جابه‌جایی نیز باشد. اگر استخوان شکسته شده از جای خود به مقدار زیادی حرکت کرده باشد، می‌گوییم که با یک شکستگی همراه جابه‌جایی روبه‌رو هستیم. اگر شکستگی شما بدون جابه‌جایی باشد، معمولا نیاز به جراحی وجود ندارد.

علاوه بر موارد بالا، محل شکستگی استخوان بازو نیز در گزارشات پزشکی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به صورت کلی ما در ۳ محل می‌توانیم دچار این نوع از شکستگی شویم:

شکستگی استخوان پراگزیمال بازو

شکستگی استخوان پراگزیمال به این معنی است که استخوان بازوی شما در بخش بالایی آن که نزدیک به شانه است، دچار شکستگی شده است. در این حالت ممکن است که پزشک شما بگوید که دچار شکستگی شانه شده‌اید.

بیشتر شکستگی شانه در سالمندان نیز در همین بخش اتفاق می‌افتد.

شکستگی استخوان شفت بازو

به شکستگی‌هایی که در بخش میانی بازو اتفاق می‌افتد، شکستگی‌های شفت بازو گفته می‌شود.

شکستگی استخوان دیستال بازو

اگر شکستگی استخوان بازو در بخش پایینی آن و در نزدیکی آرنج اتفاق افتاده باشد، با شکستگی دیستال بازو طرف هستیم. معمولا از این نوع شکستگی با عنوان شکستگی آرنج یاد می‌شود.

علل شکستگی استخوان بازو

شکستگی استخوان بازو می‌تواند در هر سنی و برای هر جنسیتی به صورت یکسان اتفاق بیافتد. شکستگی استخوان بازو با یک نیروی شدید اتفاق می‌افتد و در سوانح رانندگی ممکن است برای هر شخصی این سانحه رخ دهد.

کمتر از ۱۰ درصد شکستگی‌های استخوانی در انسان به شکستگی بازو اختصاص دارد. اگر شما دچار شکستگی استخوان شوید، معمولا این شکستگی در بخش بالایی بازو ( پراگزیمال ) رخ خواهد داد و بعد از آن محل بعدی که مستعد شکستگی بازو است، بخش دیستال می‌باشد.

از جمله دلایل اصلی شکستگی استخوان بازو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سقوط از ارتفاع
  • سوانح رانندگی
  • افتادن از روی موتور سیکلت در حال حرکت
  • آسیب‌های ورزشی

در صورتی که شما به پوکی استخوان مبتلا باشید، احتمال شکستگی در شما نیز بالاتر خواهد رفت. همچنین سرطان استخوان، کیست استخوان و عفونت استخوان نیز می‌تواند باعث تضعیف بافت استخوانی شما شود و احتمال شکستگی را در شما افزایش دهد.

 

علائم شکستگی استخوان بازو

از جمله علائم شکستگی استخوان بازو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد
  • تورم
  • قرمز شدن پوست بازو
  • عدم توانایی حرکت دادن دست
  • کبودی

اگر استخوان بازوی شما شکسته شود، ممکن است که به بافت‌های اطراف بازو نیز صدماتی وارد شود. از جمله این صدمات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. صدمه به عضله بازو و سینه
  2. صدمه به اعصاب موجود در بازو
  3. صدمه به رگ‌ها و عروق موجود در شانه و بازو

تشخیص شکستگی استخوان بازو

معمولا شکستگی استخوان بازو بلافاصله بعد از معاینه پزشک تشخیص داده می‌شود. شکستگی استخوان بازو معمولا به یکباره اتفاق افتاده و درد زیادی را بر شما تحمیل خواهد کرد. بعد از مراجعه به پزشک یا اورژانس و گرفتن شرح حال از شما، یک عکس رادیولوژی با استفاده از اشعه ایکس تجویز شده و شکستگی شما در عکس نمایان خواهد شد.

عکس رادیولوژی از شکستگی استخوان بازو

در صورتی که این احتمال داده شود که ممکن است تاندون‌ها یا بافت‌های دیگر بدن شما نیز آسیب دیده باشد، عکس‌ MRI نیز برای شما تجویز خواهد شد و در همچنین به درخواست جراح شما می‌توان با استفاده از CT Scan تصاویری با جزییات بیشتر از سانحه شما گرفته شده تا در روند درمان به پزشک جراح کمک بیشتری کند.

شما باید سوالات زیر را از پزشک خود پیرامون آسیب خود بپرسید:

  1. شکستگی از چه نوعی است؟
  2. آیا به جراحی احتیاج دارم؟
  3. چه مقدار طول خواهد کشید تا آسیب درمان شود؟
  4. چه زمانی می‌توانم به فعالیت کاری یا ورزشی خود برگردم؟

درمان شکستگی استخوان بازو

نوع شکستگی شما مشخص می‌کند که چه روش درمانی را باید برای شما تجویز کرد. اگر شکستگی شما از انواع بدون جابه‌جایی باشد، معمولا به روش غیر جراحی شکستگی شما درمان خواهد شد. از جمله روش‌های درمان غیر جراحی شکستگی استخوان بازو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

بی حرکتی با آتل یا گچ

قرار دادن بازوی شکسته در آویز گردنی

اگر شکستگی شما جدی نباشد و جابه‌جایی اتفاق نیافتده باشد، آتل یا گچ برای شما بسته خواهد شد. معمولا از این آتل‌های برای ۳ الی ۵ هفته استفاده خواهد شد. البته بسته به شرایط بیمار ممکن است که این زمان به ۶ الی ۸ هفته نیز افزایش پیدا کند.

در این شرایط معمولا از شما خواسته می‌شود که یک یا دو بار عکس جدیدی از بازوی خود گرفته تا در صورت جابه‌جایی استخوان اقدامات درمانی لازم انجام شود.

در صورتی که شکستگی استخوان در ناحیه پراگزیمال ( بالای استخوان و نزدیک شانه ) اتفاق افتاده باشد، باید از یک آویز گردنی نیز استفاده کنید.

در صورتی که شکستگی استخوان در ناحیه شفت ( میانی ) اتفاق افتاده باشد، آرنج آزاد خواهد بود تا بتوانید کمی از دست خود استفاده کنید.

جا اندازی بسته

در صورتی که شکستگی شما شدید باشد، ممکن است نیاز داشته باشید که استخوان‌های بازوی شما در یک راستا قرار بگیرند. در این شرایط پزشک جراح بازوی شما، بدون اینکه پوست را بشکافد، سعی می‌کند با انجام مانورهای مختلفی، استخوان‌های بازوی شما را در یک راستا قرار دهد.

معمولا در زمان انجام این کار بیهوشی عمومی و یا بی حسی کامل در ناحیه بازو برای شما انجام می‌شود تا دردی را احساس نکنید. بعد از اینکه جا اندازی انجام شد، دست شما گچ گرفته شده یا با استفاده از آتل حرکات آن محدود خواهد شد.

دارودرمانی

برای اینکه درد شما در زمان ترمیم استخوان کاهش پیدا کند، معمولا داروهایی مثل آسپرین و ایبوپروفن برای کاهش درد تجویز خواهد شد که باید به صورت مرتب و طبق دستور پزشک مصرف کنید.

توجه کنید که در زمان مصرف داروها از افزایش تعداد دوز مصرفی خودداری کرده و در صورتی که درد شما کاهش پیدا نکرد، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

جراحی شکستگی استخوان بازو

شکستگی استخوان بازو و انواع آن

در صورتی که شکستگی شما همراه با جابه‌جایی باشد و یا استخوان شما از چند نقطه شکسته شده باشد، نیاز به جراحی خواهید داشت.

جا‌ اندازی باز

شکستگی استخوان بازو و پیچ و پلاتین

در صورتی که استخوان بازوی شما از چند ناحیه شکسته شده باشد، نیاز به جا اندازی باز خواهید داشت. در این شرایط جراح بازوی شما، شکاف‌هایی را بر روی پوست ایجاد کرده و استخوان‌های بازو در محل درست قرار خواهد داد. برای اینکه استخوان‌های از محل اصلی خود خارج نشوند، از پین، قطعات فلزی و پلاتین استفاده خواهد شد.

بعد از عمل جراحی، توصیه‌هایی به شما داده خواهد شد و ممکن است که برای همیشه این پلاتین‌ها در بدن شما باقی بمانند و در موارد نادری که نیاز به خارج کردن این ابزار از بدن شما وجود دارد، جراحی مجدد اجتناب ناپذیر است.

آرتروپلاستی

جراحی شکستگی استخوان بازو

اگر شکستگی استخوان بازوی شما در ناحیه آرنج یا شانه شما اتفاق افتاده باشد، نیازمند تعویض مفصل هستید. در تعویض مفصل شانه، استخوان‌های آسیب دیده شما به صورت کامل خارج شده و با یک عوض مصنوعی ( پروتز ) جایگزین خواهد شد. تعویض مفصل شانه می‌تواند به روش‌های مختلفی صورت پذیرد که بسته به شرایط بیمار، جراح شانه بهترین روش را انتخاب خواهد کرد.

جراحی شانه در این شرایط می‌تواند هم به روش باز و هم به روش آرتروسکوپی شانه انجام شود.

پیوند استخوان

در صورتی که جا به جایی استخوان شما زیاد باشد یا اینکه استخوان‌های شما به صورت معمول جوش نخورند، ممکن است که نیاز به پیوند استخوان داشته باشید. در این شرایط جراح شما مقداری استخوان از محل‌های دیگر بدن شما مانند استخوان لگن برداشته و در محل شکستگی شما پیوند بزند.

در این شرایط با استفاده از پیچ و پلاتین، محل شکستگی بسته شده و قطعات استخوانی در کنار هم قرار خواهند گرفت تا روند رشد استخوان بدون مشکل طی شود.

عوارض عدم درمان شکستگی بازو

در صورتی که شکستگی استخوان بازو به درستی درمان نشود، عوارض متعددی را برای بیمار در پی خواهد داشت.

  • سندروم کمپارتمان: افزایش فشار در عضلات بازو به دلیل شکستگی، جریان خون را به بازو متوقف کرده و باعث مرگ سلولی و عصبی عضلات خواهد شد.
  • بد جوش خوردن: در صورتی که استخوان‌های بازو به درستی در کنار یکدیگر قرار نگرفته و بد جوش بخورند، حرکت دست دچار محدودیت خواهد شد.
  • عدم جوش خوردن: ممکن است که استخوان بازو به صورت کامل جوش نخورد.
  • عفونت استخوان: اگر شکستگی شما از نوع باز باشد، امکان به وجود آمدن عفونت باکتریایی تا حد زیادی افزایش پیدا خواهد کرد.
  • آسیب به بافت‌های دیگر: در صورت شکستگی استخوان بازو مخصوصا اگر دارای لبه‌های تیز باشد، تاندون‌ها و بافت‌ها دچار پارگی شده و انجام عمل جراحی بر روی دست، تنها راه درمان قطعی خواهد بود.

طول درمان شکستگی استخوان بازو چقدر است؟

معمولا چند هفته طول خواهد کشید تا علائم شکستگی رو به بهبودی روند. بسته به نوع شکستگی شما و همچنین روش درمانی که برای شما انتخاب می‌شود، بعد از چند هفته می‌توانید از دست خود به صورت عادی استفاده کنید.

در صورتی که استخوان بازوی شما در نزدیکی شانه دچار شکستگی شده باشد، ممکن است تا ۱۲ هفته نیز در آتل باشد تا به صورت کامل جوش بخورد.

با توجه به بی حرکت کردن بازو برای جوش خوردن استخوان آن، بعد از باز کردن آتل یا گچ، مقداری خشکی در ناحیه شانه و آرنج به وجود خواهد آمد که برای حل این مشکل نیازمند شرکت در جلسات فیزیوتراپی و انجام ورزش‌های مختلف برای کسب مجدد دامنه حرکت طبیعی خواهید بود.

منبع: clevelandclinic.org

3.7/5 - (11 امتیاز)

دریافت نوبت معاینه

برای دریافت نوبت می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر

اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
2
0
اگر سوالی دارید، برامون بنویسیدx